2022. szeptember 29., csütörtök

Meteorológiai műszerek otthon

Adott napon: 
Keresés:
Műszer csatlakoztatása a MetNet-re
MetNet WS feltöltő: LINK 
MetNet WD feltöltő: LINK
MetNet cumulus feltöltő: LINK

Figyelem! Akinek Netatmo és Ruuvitag műszere van, az mostantól felkapcsolhatja a MetNet-re is!

Műszereim LINK

Csatlakoznál a légszennyezettség mérő állomáshoz? Olvasd el cikkünket
Kérdésed van ezzel kapcsolatban? Írj nekünk a legszennyezettseg(kukac)metnet(pont)hu címre.
#21026
Van. olvass lejjebb;
laza
#21025
A törékenységet nagyban csökkenti, ha átlátszó vinil- csőbe huzzátok, olyan 1,2-1,6 cm. átmérőjű benzincső is jó. Az alsó vége 1-2 cm. lógjon ki, a mérés pontossága végett.
#21024
Szóval eladó az üvegcsőbe foglalt analóg hőmérőm, -50 tól +50 ig mérő tartományban, 0,1

beillesztett kép

beillesztett kép

beillesztett kép

-es leolvasási pontossággal. laza
Allant érdeklődőknek talán megér 65 eurót, belföldi postázással.
Meg vagyok szorulva anyagilag, van egy szép samsung led tv.-m, ami táphibás, de a szerviz cserél több modult, ami 50 ezer kezdő ár.
Aki akarja megvenni akár radmin-max-éppen érzékelőnek, eladom, pedig sok emlék fűződik hozzá. ( NDK.-s időkből, amihor még kötelező volt a fagyi-hőmérő)
Pár kép még róla:
#21023
Sziasztok,

érdeklődnék, hogy van-e még légszennyezettségmérő állomás mérőeszköz kombináció?

Horányban szeretnék vele mérni, úgy láttam, hogy a Szentendrei-szigeten még nincsen metnetes állomás.
#21022

beillesztett kép

#21021
Eladó, retro ár 22740 ft.+ posta 2060
#21020
Sziasztok! 

Ezer éve nem jártam itt, és egy olyan kérdést tennék fel, hogy érdekelhet-e valakit egy 10 éves Davis Vantage pro2 állomás. Az alap 868Mhz-es állomásról lenne szó USB-s adatloggerrel, amihez járna egy külön szélmérő adó, és egy solar szenzor. (UV szenzor nincs)  Nem anyagi okokból válnék meg tőle, hanem költözés miatt, és a helyére egy olcsóbb modell kerül, mert nem tudok a méréssel úgy foglalkozni, mint eddig. 

Ha bárkit komolyabban érdekel, jelezze az email címemre, ahol az árat is átbeszélnénk.

metziv
#21019
Köszönöm szépen, megkaptam.
A régit küldöm vissza etalonnak 14 éves. 
Azért nem vagyok Bubu Úr, csak egy háztáji kis nyugdijas, megmondom 110 ezerért, 43 éves munkaviszony mellett.
Még szeretném használni olyan 15 évig, amikor esetleg férjhez mennek az unokáim Nem olyan sok ez a 83 rugó.
laza

Mégegyszer köszönöm a felajánlást!
Képek:

beillesztett kép

beillesztett kép

#21018
BUBU Úr! Ma elindult hozzád az új árnyékoló. 
#21017
Nekem is változott a legutóbbi frissítésnél, biztos újítani akartak a készítők. vidám
#21016
Sziasztok, nektek is feltűnt hogy a grafika változott a Netatmo telós appján?
#21015
Szia Bubu!
Elkészült az új árnyékolód, melyet ajándékba szeretnék adni neked. Kérlek vedd fel velem a kapcsolatot! +36202727914 
Így szabi után hirtelen gyártottam 16db-ot, van szabad darab is. Érdeklődni a [email protected] címen lehet, mindenképp írd meg, hogy metnetes vagy. 
#21014
Annyival egészíteném ki a tegnapi hozzászólásomat, hogy én -többek között- itt érdeklődtem:

Link

A minimum-hőmérő 104,40 EUR, de gondolom, ez ÁFA nélküli ár (+19% Németországban), ezenfelül 19 EUR a postaköltség. A felsorolásban maximum-hőmérőt is említenek, ezt vagy véletlenül hagyták a listában, vagy esetleg elfekvő raktárkészletük lehet még, bár hivatalosan már nem lehet maximum-hőmérőt értékesíteni, utóbbiról nem kérdeztem őket, radiációs minimum mérésére szerettem volna egy tartalék hőmérőt vásárolni a meglévő mellé.

Korábban innen sikerült vennem egy minimum-hőmérőt:

Link

Bár még a webshopjukban szerepel, de nincs raktáron már nekik üveghőmérő, megírták. A Thermoschneider cég volt a beszállítójuk, akik minőségi hőmérőket gyártottak jutányos áron, de a cég  abbahagyta a termelést, sajnos. A Ludwig Schneider-nél is érdeklődtem, magánszemélyeket nem szeretnek kiszolgálni, de végül adtak árajánlatot, 160 EUR-nál állt meg, szóval nem vettem meg.

Lambrecht, Thiessclima: ők sem gyártanak már.

Így aztán 2 m-es magasságra végül digitális megoldás mellett kellett döntenem, egy Greisinger G 1710-es min-max hőmérőt vettem, német minőség:

Link


A precizitás nem csak reklámszöveg, kalibráltattam, amit nyugodtan kihagyhattam volna, mert alapból nagyon pontos eszköz és rendkívül gyors beállású. Az érzékelő Pt-1000-es platina egy 10 cm hosszú, 3 mm átmérőjű fémrúdban van elhelyezve. Por, nedvesség nem árt neki. És tényleg nagyon gyorsan mér, nem olyan, mint amiket az automatákhoz árulnak és műanyag, zárt tokozásúak.
  Egyedül a rad. min. méréséhez szeretnék még egy tartalék darabot vásárolni, de szinte már ehhez is lehetetlen jó áron hozzájutni. Próbáltam digitálisan mérni a rad. mint, de tapasztalataim alapján arra viszont csak az üveghőmérő jó, a digitális nem vette fel rendesen a kisugárzást, kicsi az érzékelő felülete hozzá.
#21013
Üdvözlet Mindenkinek, aki olvassa!

Még 2022-03-21 napon rögzítettem 3 db légszennyezettség mérő szondát, (Iotroniq – Sensor Community ( Luftdaten, Airrohr ) projekt alapú PM2.5, PM10 szálló por, levegőminőség-mérő készülék SDS011 szenzorral) itt a Metnet oldalon. Igaz, a profilomban az 'Adatlap' menü alatt csak most, a mai napon (2022-09-09) adtam hozzá 'Észlelési helyszínek'-hez ezt a 3 eszközt. Ezek mind konfigurálva vannak, és ki vannak helyezve kültérre, kapcsolódnak is WiFi hálózathoz. Az lenne a kérdésem, hogy hogyan, hol láthatom ezeknek a szondáknak az adatai itt a Metnet oldalon? Eddig még nem jöttem rá. Azt sem tudom, hogy pl. 'Netatmo összekapcsolás' gomb mire szolgál. Előre is köszönöm a segítséget!
#21012
Én is szerettem volna minimum-hőmérőt vásárolni, de akárhány helyen érdeklődtem, nem sikerült kapni vagy csak nagyon drágán tudtam volna megvenni. Sajnos a legtöbb gyártó leállt, mert megcsappant az érdeklődés az üveghőmérők után, másrészt nagyon drága lett az előállításuk, ezért nem éri meg nekik gyártani.
Maximum-hőmérőt már nem nagyon tudsz venni, higany van benne, és az EU ezek gyártását betiltotta.
#21011
Sziasztok!

Egy jó ideje keresgélek már a neten analóg műszereket, sajnos elég kevés sikerrel. Külföldi oldalakon találtam még Fuess-féle minimum- és maximumhőmérőt, az előbbi~40000, utóbbi ~26000 Ft. Szerintetek érdemes lenne jofogáson, vaterán és ilyen helyeken várni, hogy hátha valahol hirdetnek itthon, vagy valakinek van még ötlete, hogy hol lehetne beszerezni? 
(Esetleg valakinek otthon vagy ismerősnél elfekvőben nincsenek ilyenel?kacsint)
#21010
Sziasztok!
Kezdett bizonytalanná válni az udvari ( 10-12 m.+ 2 fal) állomásom. Már vagy 1 éve nyomta, de most az elemek lemerültek a kültériben. 1,4 V. a beltéri 1,24 V. tehát cseréltem.
Azzal egyidőben pedig egy átfogó, izzig szétszedéses takarítás is volt, a sok por, madár piszok, pókfészkek eltüntetése.
Taki féle árnyékoló 2008. szarvasi met. tali óta teszi a dolgát! Alig van festék lepattogzás, az meg még nem zavaró. laza
Újra kihelyeztem hát a diszfa alá, a garázsoktól, ép. faltól 5-7 méterre. Máshol nincs hely.
Különben előtte már tapasztalható volt a túl mérés, (hő megfutás-meleg) és a reggeli maradék hő beragadása a lamellák közti por miatt.
Namost újra született, remélem 1 évig megint jó lesz. laza
Üdv. Taki mester, majd telegrapholok msm.-be.
Képek:  Ja az elemeket langyos Jar mosogatós szivaccsal töröltem, Nem mosógépben...


beillesztett kép

beillesztett kép

beillesztett kép

beillesztett kép

#21009
Sziasztok!

Nagyon rég jártam erre, nem tudom, hogy szabad-e eladó műszert hirdetni, de felteszem ide. Ha mégsem, akkor kérem a moderátort, hogy törölje és elnézést kérek.

Szóval van egy kihasználatlanság miatt eladó, 2013 év végén vásárolt Hyundai WSP 2080R Wind állomásom. Régóta nem használom, csak a helyet foglalja. Az eszköz HIBÁS, mutatja a mért adatokat, de nem tárolja azokat a memóriájába. Az (eleve tervezési hibás) USB-s kiolvasás alkalmával történt vele valami még annak idején, ami a memória többszöri törlése után sem jött helyre. Csak a hőmérséklet szenzora volt használva, az árnyékolóján látszik is az idő vas foga és az RJ11-es csatlakozók is oxidosak. A többi szenzora és a hozzávaló szerelvények viszont a vásárlás óta bontatlanul pihennek a dobozban, gyakorlatilag újak. Ha valaki lát benne fantáziát akkor a tfd kukac tfd pont hu címen érdeklődhet, ahol képeket is tudok küldeni és az árat is megbeszélhetjük.

Köszönöm a lehetőséget.
#21008
Ó vagy úgy! Nem tudom mi változhatott, de megpróbálok rájönni.
#21007
Már sok éve nem működik. Nagyon régen volt amikor még az archívumot is feltöltötte.
#21006
Nem arra gondoltam. 
A Metnet feltöltőre.

Csak azért kérdeztem, mert több év kihagyás után próbáltam újra online adatot feltölteni, de nem ment.
Ezalatt változott az op. rendszer a laptopomon win8-ról win10-re. 
#21005
De ez alapján az archivum funkció sose müködhetett. Maga az állomás müködik, csak a régi adatokat nem tölti fel. 
#21004
Műszereknél az "index" táblában az utolsó adat dátuma nem mászott el a jövőbe? Mert ettől újabb adatokat küld csak a program, ha emlékeim nem csalnak.
#21003
A Cumulus MX-re gondolsz? A Wiki-jében van hivatkozás a Win 10-re:
Link
#21002
Hát én annyira nem ismerem azt a kliens-t  (sem), ezeket még Mici csinálta, hogy pontosan mi lehet a gond, valami mélyebb nyomozást igényel. Megpróbálom összeszedni a fontos legókockákat hozzá.
#21001
Na örömmel kijelenthetem, hogy Mordok kollégával sikeresen megcsináltuk a rendszert, de előtte még vadiúj oprendszer is került a gépre! Végre tölt fel a Csillagparkos gépünk. nevet . Jöhetnek az inverziós helyzetek.

Még egy jó hír, a Davis szélmérőjének szorulása volt, megszorult hamar és nem mért szelet normálisan. Az is meglett csinálva.

Köszi a türelmet. vidám Hosszú szülés volt ez. vidám 
#21000
Heavy Weather programot használom. A friss adatok azok felmennek, de nem megy állandóan a gépem, amin van a program, mert XP-s alapú gép. WS adatfeltöltő.
#20999
Huh akkor igy nehezebb lesz.
Melyik programmal töltöd? 
Meg mit értesz archivum alatt? Friss adatok jönnek, csak visszamenőleg nem? 
#20998
Szia!

Hát köszönöm, végre. Igen továbbra is rossz. semmilyen hibaüzenetet nem kapok, csak egyszerűen nem tőlti fel az archívumot.

üdv levcsenko
#20997
Sziasztok!

1 kérdésem lenne.
Cumulus feltöltő futtatható win10-en? 
Az adatoknál csak win8 ill. régebbi verziók vannak feltüntetve.
#20996
Szia!

Bocsi, hogy ilyen későn reagálok.
Továbbra is rossz?
Milyen hibaüzenetet kapsz?

#20995
sziasztok!

az a problémám, hogy nekem még a régi WS2307-es automatám van, és egy ideje az adatfeltőltő nem tőlti fel az archivumot, ez miért lehet, jó volt sokáig, de egyszer csak jó pár hete nem akarja. Kérem segítségeteket, vagy információt, hogy ez miért lehet?

Várom megtisztelő válaszotokat,

Üdvözlettel levcsenko, aki már 2007 óta tagja vagyok a metnetnek
#20994
Egyszer sem használt eddig a garázs mélyén a dobozában porosodó WS 1600 időjárás állomás szélmérő szenzora jutányos áron eladó...
#20993
100 éves xp-s gép is bőven elég erre a célra, max egy jó tápot kell beletenni.
#20992
A számítógép bedöglött de már dolgozom a pótlásán, megpróbálok kettőből egyet építeni. vidám
#20991

A hozzászólást a moderátor áthelyezte ide:
- Metnet információk, fejlesztések (#18863)
#20990
Pipa.
#20989
Sziasztok

Az állomásom nem szerepel az "online állomások" között, pedig küldi az adatokat,ha az "Állomásaim" közt megnézem.

 Nagykanizsa (Alsószabadhegy) (46.4640, 17.0260) 2010-09-08 20:22:42
2022-06-28 15:03:40:31.4 °C 22.1 °C 58% 357° / 0.5 m/s 1017.1 hPa 0.0 mm

Vissza tudnátok tenni?
Előre is köszönöm!
#20988
Zselicnek végérvényesen kampó?
#20987
Mailben írtam neked belső méreteket, de hátha mást is érdekel:
Belső átmérő 125 mm, belső magasság 185 mm.
#20986
Köszi!!!!
#20985
Van ám! Be van csomagolva, 05.16-án megy postán, utánvéttel! nevet
#20984
Sziasztok!

Lenne esetleg vkinek eladó árnyékolja? 
#20983
Jelen!  laza

Amúgy mekkora kötsége van egy ilyennek?
#20982
Szia! Privátba' dobsz egy pontos címet? kacsint

------------------------------------

Még valaki? vidám
#20981
Sziasztok! Új vagyok a témában, mert eddig csak egy zöldikém volt. Bő két hét múlva Kóspallagra költözünk, és szeretnék egy állomást a kertbe, ami rá van kötve a MetNet-es automata hálózatra. Kérdésem az lenne, hogy milyen állomást érdemes beszerezni, mik a lehetőségek? Vagy esetleg van-e olyan lehetőség, hogy én biztosítom a helyet, és valaki MetNet-es guru (Nano? nevet)  hoz egy állomást, és telepítjük? Természetesen ez esetben a költségeket állom. 
Az állomás helye Kóspallag falu széle lenne (tfm. 260m), egy kép az udvarról, nézzétek el a rendezetlenséget, csak 2 hét múlva lesz átadás, utána rendbe lesz téve.  laza
Köszi.

beillesztett kép

#20980
Köszi! Honlapután majd át kell kötnöm! 

Bírjon ki kb. 8 órát. 10000mah powerbank van, talán elég lesz. vidám 
#20979
Bocsánat, csak most tudok válaszolni. Igen, működik powerbank-ról a netatmo állomás, de azt nem teszteltem, hogy mennyi ideig bírja a powerbank, amíg lemerül. Én szünetmentes táp helyett használom, vagyis a bank töltés alatt van folyamatosan.
#20978
Ha tölt fel, akkor maradhat.
#20977
Ha le van hosszú ideig állítva az asztali számítógépem az adatfeltöltő nem akarja indítás után pótolni az archivált adatokat ez szerintetek miért lehet? Segítségeteket előre is köszönöm.


Üdvözlettel:

levcsenko

Utolsó észlelés

2022-09-29 10:21:37

Szegvár - Újfalu-Mindszenti út

22502

Észlelési napló

Térképek

Radar
map
Aktuális hõmérséklet
map
Aktuális szél
map

Utolsó kép

91321

Hírek, események

Mediterrán ciklon hoz jelentős csapadékot

Idõjárás-változás | 2022-09-24 10:56

pic
Folytatódik a változékony idő, a következő napokban mediterrán ciklonok hoznak jelentősebb esőt a Kárpát-medencébe.