2019. szeptember 22., vasárnap

Meteorológiai műszerek otthon

Adott napon: 
Keresés:
#20337
Nekem ilyen állomásom volt egy pár évig kifogástalanul működött. 

Most szeretnék beszerezni egy újat, de nem WH-2080 típusút. Szóval, ha valaki tud ajánlani szívesen fogadnám. nevet Vezeték nélküli legyen valamint csatlakoztatható legyen internetre is mondjuk például ide az oldalra. 

Kérdésedre a válasz: Én kb 10 méter kábellel toldottam meg és kifogástalanul működött az állomás. Bár a vezeték valószínűleg pár hónapra rá megszakadhatott, így akkor már voltak tartós kihagyások. 
#20336
Értem, köszi.
A toldást jól viseli, nem gyengül a jel, megoldható a normális szenzor elhelyezés?
#20335
4 eres telefon kábellel vannak összekötve, 6 széles csatlakozóval a végén.
A csapadékmérőt könnyű szétszedni, de a szélmérőt nekem nem sikerült még. Eltörni nem akartam, így nem feszegettem.
#20334
A WH-2080 szenzorai mennyire/hogyan bonthatók? Illetve hogyan vannak összekötve,  telefonkábel vagy valami speckós kanóc?
#20333
Sziasztok!
Vennék kis hibás használt időjárás állomást, ami soros porttal köthető a számítógépre. Olyan kis hibára gondolok, hogy például nem működik a szélmérő, vagy esőmérő része. Esetleg ha valakinek van ilyen, jelezze az email címemre. Köszi
#20332
A múlt héten felkerült néhány új szenzor a töbörbe:  Link

Az eredeti állomás maradt a helyén, bővítettük a mérőpontokat. Az egyik mérőpontra került egy szélmérő is. Ide Talaci WSP-2080-as műszerének a szélmérője került.  Ez egy komplett állomás T+P+RH+Szél+Csapadék.
A mérőhely magasabban van mint az alsó pont. Nem mér olyan hideget, mint az első mérő, a szélsebesség, és szélirány grafikonból látszik, ha megmoccan éjszaka a hideg légtó. Ha erősebben megmozdul, akkor a hőmérsékleten is látszódik 

Ennél magasabbra is került egy szenzor, ez csak T+P+RH adatokat küld. Ez már a síház szintjén van.

A szemben lévő oldal jóval magasabb, de onnan nem látta a feltöltő a szenzorok jeleit.

Az eredeti szenzort megették a darazsak  Jövő hónapban ki lesznek cserélve, addig marad a 100%-os RH, és a T fölémérése 
#20331
Khmmm, az ötödszöri elemcsere volt a megoldás...
#20330
Sziasztok ! A régi TFA 35.1035 műszer a kültéri mérőinek jelét egy elemcsere után Fahrenheit-ben mutatja. Hogy a manóba kell visszaállítani Celsius-ra ? 
#20329
Szia Pista!
Előre is köszönöm. Hívlak majd.
#20328
Szia Laci.
Én is jártam így a 2350-el, de sikerült megjavítani. Leírni hosszú és ma indulok 1 hetes munkára, de ha van skype-od vagy vibered ott el tudom mondani mit lehet megnézni és én hogyan javítottam meg a készülékemet.
#20327
Sajnos hiába csináltam meg az állomásomat, a kedd éjszakai vihar tönkretette a beltéri egység és a számítógép közötti kapcsolatot. Így ugyan a kültéri adatai megjelennek a beltéri egységen, de nem tudom feltölteni azokat.
Egyébként nem csak WS 2350 beltérije hibásodott meg, hanem a kamerám is. Továbbá az internet is, amit a Telekom csak két nap múlva tudott megjavítani.
#20326
Gratula hozzá, működjön sokáig hiba mentesen. És itt ragadnám meg az alkalmat, hogy a fejlesztésék topicban félbehagyott nyitott témánkat folytassuk, amint alkalmas lesz számodra!
#20325
Megcsináltam az állomásomat. A kül- és beltéri egység közötti kábel egy része a föld alá van besüllyesztve. 12 évig bírta, de most már több helyen megsérült, ezért nem volt jel. A hibás szakasz kicseréltem, védőcsőbe tettem. 
Most már megy a feltöltés rendesen. 
#20324
Áthelyezve innen: Társalgó (#55942 - 2019-07-30 21:01:37)

Szép estét!


Szeretnék egy USB-s időjárás  állomást csapadék mérővel, szélmérő elhanyagolható, és az adatokat fel is tölteném. Ha lehetséges Magyarorszagon legyen és maximum 30.000 ft   Tud valaki segíteni? Előre is megköszönném nevet 
#20323
DVB-T tunerrel lehet venni az adatokat PC-n:   Link    (3.000 Ft)

Ha van linux-os géped, akkor ezt kell feltenni rá:  Link
#20322
Kipróbáltam, kb. fél percenként hallottam ilyen zavaró hangokat, szóval akkor a főállomással történhetett valami. Most kikapcsolom egy fél órára azt, bár én már sokat nem várok tőle.
Köszi mégegyszer.
#20321
Köszönöm, kipróbálomnevet
#20320
Hát ezt én sem értem pontosan, de akkor történik a zavar, és csak a szélsebességben. Holnap reggel átszerelem 10 méterrel, aztán reménykedem, hogy megszűnik ez a probléma. 868hmz-n megy az én érzékelőm.
#20319
Keress egy AM rádiót, tedd közel, és hallgasd meg, hogy működik e egyáltalán. Amikor sugároz a kültéri akkor csipogni / zörögni fog picit a rádió, ha pár centire van tőle.
#20318
Azt nem egészen értem hogy mit nyom fel 100khz-re?
Mindenesetre az 50cm nagyon közel van, majdnem annyira mintha az adó teljesítmény felét bele vezetnéd a szenzorodba.
10m az már kicsit jobb távolság. Persze függ attól, hogy milyen frekvenciákon milyen antennával és mekkora teljesítménnyel ad. De várható esetleg javulás.
#20317
Sziasztok! A városon belül elköltöztem, es át is szereltem az állomásomat. Ez esdig oké is. De van egy amatőr rádiós, és antennái vannak a tetőn. Én az állomást az ő antennájától 50 cm-re telepítettem, de sajnos amikor felnyomja 100 khz re, akkor irreálisan magas széllökést mérek, de csak egy mérésig. Ha távolabb viszem az érzékelőt, akkor szerintetek ez a probléma megoldódik ? Kb. 10 méterrel tudom távolabb vinni maximum.
#20316
Sziasztok! WS WH 1170-es műszerem beltéri egysége valamiért nem mutatja a kinti hőfokot, páratartalmat, már egy hete. Elemcsere megvolt, mind a beltéri, mind a kültéri állomás esetében, de ez most sajnos nem vezetett eredményre. (Korábban ez orvosolta az ilyen jellegű problémát.) Beázni nem ázott be, csak egyszer gondolt egyet és nem mutatta a kinti T-t.
Hestore-ból rendeltem jó másfél éve, és már náluk nem kapható ez az eszköz, pedig meg voltam vele elégedve. Szerintetek lehet esetleg javítani vagy nem éri meg? (Wish-en tudom vannak bőven ilyen termékek.) De ezt a készüléket nagyon megkedveltem. Ár/érték arányban megfelelő volt, mondjuk azért nem másfél évig gondoltam, hogy működik...
Szerintetek, lehet még vele mit kezdeni vagy inkább cseréljem?
Köszi a válaszokat előre is!nevet
#20315
Sajnos az egyik WMR200 beltéri egységemen a légnyomás meghalt: állandó LLL kijelzés...
Nincs valakinek ötlete/tapasztalata, hogy javítható-e valahogyan? (pl. szenzorcsere? Milyen ez a szenzor, kapható-e alkatrészként?)
Keresgélem az interneten, de sajnos nem találom a típusát...
#20314
Annak én is nagyon tudnék örülni!laza
#20313
Műszer-kert a nyugati teraszon. NDK. páramérő, (lószőrős) , kb. 20 éves fagyi hőmérő, amit a fagyipult (horganyzott lemez) csövébe engedtek le. Valamint döglődő kültéri egység (pára 0,5%), és jelen működő beltéri, ez is 10 éves.
Link
nevet
#20312
Közben leveleztem a Netatmo supporttal is, írtam nekik, hogy jó lenne, ha be lehetne állítani a nullázás időpontját. Azt írta, jó ötlet, továbbítja a fejlesztő csapatnak. Egyszer talán belekerül kacsint
#20311
Örülök, ha tudtam segíteni. Nem találtam, be van állítva a telóm a megfelelő időpontra és képernyőfotó a grafikonról. Ez a leggyorsabb. nevet
#20310
Az alkalmazás adatainak törlése segített, most már nekem is 3 vonal van és az esőmérőt is sikerült beállítani kacsint. Köszi a segítséget!
Arra találtál esetleg megoldást, hogy a napi adatok ne éjfélkor nullázódjanak?
#20309
Igen, Android. Nekem ott 3 kis vízszintes vonal van. Újratelepítés?
#20308
Köszi, de az a baj, hogy ahogy írtam, nekem nincs settings menüpont szomoru. Vagy nem találom... így néz ki az app:
Link
ha megnyomom a bal felső sarokban az ikont, ide jutok:
Link
a video szerint itt más oldal jön be, ott kéne settings gombnak lenni, de nekem nincs. Nálad nem így néz ki? Én Androidon próbálom, te is?
#20307
Beltéri tápba be, mobilon Bluetooth be. App: settings, Add/Remove a module, a többit írja, minden lépést.
#20306
Netatmo tulajokat kérdeznék: hogyan lehet a csapadékmérőt hozzáadni? A leírás szerint nem megy, nekem a mobil appban a bal felső sarokban más ikon van (kifelé nyíl egy téglalapból) és azon az oldalon nincs Settings menüpont. Az appban a kültéri részt balra elhúzva megjelenik az esőmérő képe és egy Install gomb, de az nem aktív, nem lehet megnyomni. Nektek hogyan sikerült?
#20305
Majdnem 8 év után lecseréltem az árnyékolót!
Köszi Taki mindkettőt, az új árnyékolóval így 2 hét után, mintha pontosabb méréseim lennének.Igaz a régi eléggé megvolt kopva már, kiszolgálta az idejét.nevet
Új: Link
Régi: Link
Link
#20304
Szívesen! nevet
#20303
Nagyon érdekel!!! (pár hete halt meg az esőszenzorom a vidéki állomásomon...)
Irj emailt, hogy hova menjek! Üdv
#20302
Oregon WMRS200 beltéri egység + esőmérő csokiért/sörért elvihető. A kültéri egység is megvan, de a páratartalom mérő nem jó és elég bizonytalan a kapcsolat vele. Már több mint egy éve nem használtam.
#20301
Megvan! Netatmo lett a kiválasztott!  Köszi Taki! nevet 
Link
#20300
Sziasztok! A PI met állomásom eddig bírta. Sürgősen szükségem van egy új állomásra. szomoru

Olyan rendszert keresek ami lehetőleg nem kerül százcsilliárd forintba, de nem kell hozzá számítógép, hanem egyből tölt fel az internetre ( LAN / WIFI-n keresztül ) 

Előre is köszi! nevet 
#20299
Én is nagyon utálom az új verziót! Ráadásul az egészfokos hőmérséklet alapból mindig °F, hiába állítom át... Viszont a szélsebesség tizedes-érték!!! És persze eltűnt a környező térkép is...
Kár érte
#20298
Sajnos mindenkinek egész érték van a hőmérsékletnél. Nem bánnám ha megcsinálnák tizedesere ahogy volt. Eléggé taszító így számomra.
#20297
A Wunderground nektek is egész fokokat jelez? Vagy csak én unom már? vidám 
#20296
Azért is sajnálom, hogy odalett az automatám, mert azért volt plusz beruházás is hozzá, pl. mászható szélárboc, az sem 2 Ft volt, még úgy sem, hogy használtan vettem, vagy akinek van/volt Davis állomása, az tudja, hogy amennyiben szeretné áttölteni az adatait számítógépre, kell venni hozzá adatgyűjtőt, ami szintén nem kevés.
A szélmérőt fennhagyom, szélirány meghatározására még jó lesz, persze arra (is) vannak olcsóbb alternatívák...
#20295
Teljes mértékben osztozom a véleményedben. Ahogy pár napja írtam is, sok mindent kipróbáltam én is. Nekem a Davis most adta meg magát, műszerész kimérte, a jeltovábbító része (ISS) zárlatos lett. A szenzorok hiába működnek, enélkül az egész halott. 14 évet bírt. Nagyon sajnálom, jó volt követni a lakásból, hol tart a csapadék vagy éppen hány fok van vagy feldolgozni a mért adatokat számítógépen. Potom 195 € lenne egy új doboz hozzá, hát köszönöm, de ezt most kihagyom...
Túl sokat nem érdemes valóban költeni, mert ha tönkremegy, sok pénzt elbukik  az ember. Azt tudni kell a hobbi célra gyártott automatákról, hogy a szenzorok minősége is nagyon változó, vannak egész jók is köztük, de találkozni pontatlanabbal is. És az sem mindegy, hány évig stabil egy szenzor.
Biztosan vannak jó automaták, de nekem egyelőre nincs kedvem másikat venni. Most nemrégiben egy Greisinger 1710-es min-max hőmérőt (nem automata) vettem és csapadékmérőnek pedig egy Hellmann van, nekem mostantól ennyiből áll a met. állomásom.
#20294
Szia. Én a Davisre esküdném,a sok kacatom között az is megtalálható, de ár érték arányba már más,nem ad ,legalábbis nekem annyival többet. Persze az amerikai életérzést meg kell fizetni. nevetSoha többé nem adok 50 ezernél többet kütyüért. Amúgy a kedvencem a ws 3600 volt,ezer éve.laza Tapasztalatom az,hogy mind meghal 5_8 év alatt,ezért sem szabad költekezni. Üdv.
UI : 25 év alatt sok használhatatlan doglom összejött, gondoltam ,hogy összehozhatnánk többedmagammal egy kiállÍtást.nevet
#20293
Sajnos a külföldi metes oldalak nem foglalkoznak a helyes méréssel. A Windy-nél is csak megkérdezik a szenzorok elhelyezkedését, opcionális a válasz... Durván drága profinak titulált állomások is egybe vannak építve. A linkelt típusoknál szét sem választható.
Ha mindenáron  "hódolni" akarsz eme szenvedélynek, javaslom egy olcsóbb állomás és feltöltőgép kombót.
Egy olcsó használt laptop tökéletes erre a célra. Én pl. tízért vettem egy acer-t, csendben elfut. Sikerült megoldani win7home alatt a távoli-asztal funkciót, gond nélkül dolgozik. Így durván 40-55-ből ki is jössz.WD-vel meg elég sok helyre fel tudsz tölteni, rengeteg típust kezel.
#20292
Nagyon köszönöm a tàjėkoztatàst.
#20291
Milyen céllal akarod üzemeltetni az állomást? Ezek is az olyan állomások közé tartoznak, melyek az öszvér megoldásuk miatt ( minden szenzor egymás mellett) nem alkalmasak az előírásoknak megfelelő mérésre. 2 méteren akarsz szelet mérni? Vagy 10 méteren hőmérsékletet és csapadékot? Ha ez az igényed, akkor tökéletes megoldás.
#20290
Ezt a kettőt néztem, esetleg ezekről tud valaki valamit mondani?

Link
Link
#20289
Köszi, de ilyet lehet kapni nálunk?
#20288
Esetleg ilyen?: Link