2021. május 18., kedd
Elindult a légszennyezettség mérő hálózatunk! Olvass róla bővebben itt.

Utolsó észlelés

2021-05-17 23:21:32

Szokolya - Jókai út (Tszfm 187 m)

10.5 °C

RH: 82 | P: 1006.0

Észlelési napló

Térképek

Radar
map
Aktuális hõmérséklet
map
Aktuális szél
map

Utolsó kép

71155

Hírek, események

Szállóporadatok a fűtési szezonból

Érdekességek | 2021-05-13 22:38

pic
A MetNet szállópormérő hálózata már a fűtési szezon alatt is országszerte gyűjtötte az adatokat.

Meteorológiai műszerek otthon

Adott napon: 
Keresés:
Műszer csatlakoztatása a MetNet-re
MetNet WS feltöltő: LINK 

Figyelem! Akinek Netatmo műszere van, az mostantól felkapcsolhatja a MetNet-re is!

Műszereim LINK

Csatlakoznál a légszennyezettség mérő állomáshoz? Olvasd el cikkünket
Kérdésed van ezzel kapcsolatban? Írj nekünk a legszennyezettseg(kukac)metnet(pont)hu címre.
#20778
Netatmo Nagyatád:
Link

beillesztett kép

#20777
Teljes mértékkel kizárt, hogy ez a régi külső hőmérő jeleit vegye. Ha van lehetőséged egy gyors teszttel meg is lehet nézni, pld. menj el és vedd ki az elemet a 2.4km re lévő egységből. 

A cucc 433 mhz-en tolja át az adatokat.
Egy gyors gugli szerint ennek az optimálisan megoldható max távolsága 100m.
Ehhez képest a sencor 30m-t ír, de egyik érték sincs köszönő viszonyban sem a Te értékeiddel.
Minden bizonnyal lesz valaki a közelben, akinek az adatait mutatja. 
#20776
Ez a dög az. 
Link
#20775
Mármint úgy mondom, hogy pontosan, hogy mindig annyit mutat mint a házunknál maradt kültéri egység.
#20774
Az is lehet. Sencoréktól kitelik. Kb úgy működik akkor, mint egy pulyaőr. De akkor mégsem pontosan mutatja, mert a budaörsi orográfia okozta esti hőmérsékletek azért ennél változatosabbak kacsint
#20773
Sencor. Ez semmiféle netet nem tud. Volt kb 3500 Ft. Nem lehet, hogy most itt a panelban van valakinek egy ugyan ilyen cucca? Én már csak erre tudok gondolni.
#20772
A közvetlen kapcsolat szinte kizárt.
Vagy hibás a feltételezés (t.i. hogy azt mutatja, ami 2,4 kilométerre van), vagy mindkét helyen netre kapcsolódik, és onnan tölti vissza az adatokat (bár ez utóbbit az árkategória miatt is erősen kétlem)
Milyen műszer?
#20771
Sziasztok. Nagyon fura kérdésem lesz, hátha tud rá valaki válaszolni. Van egy 3-4 ezer forintos primitív külső-belső hőmérőm. Nálunk most lakásfelújítás van és elköltöztünk 2,4 kilométerre a házunktól. A beltéri egységet magammal vittem, a kültérit otthagytam. Csodák csodájára a külső hőmérsékletet ugyanúgy mutatja mint eddig. Igen pontosan is ráadásul. Ez miképp lehetséges, hiszen a dobozra csak pár tízméter van írva hatótávnak...
#20770
Szia!
Ha szó szerint érted a “profi”-t, akkor ennyiből nehéz lesz kihozni.
#20769
Sziasztok!
Egy professzionális meteorológiai állomást szeretnék telepíteni a becsehelyi Canis Minor Obszervatóriumhoz. Tudtok valami profi cuccot ajánlani, ami on-line, a Wundergroundra feltölt stb. A keretösszeg 500.000 Ft
Várom az ötleteket, ha van a termékről link azt is küldjetek légyszíves. Köszönöm! 
#20768
Szia!
Jogos észrevétel köszönjük! Nyilván ezek nem hivatalos mérések, úgyhogy ehhez szükség lesz egy 'disclaimer'-re, a félreértések elkerülése végett. 
#20767
Sziasztok! A légszennyezettség mérő állomások elhelyezésénél figyelembe vettétek a 6/2011. (I.14.) VM rendeletet vagy teljesen random lettek kitéve?
A műszerek megfelelnek a magyar szabványnak? A jogszabályban meghatározott értékek vannak feltüntetve és a hivatkozások is az OLM oldalára navigálnak. Ez így ebben a formában megtévesztő lehet. 
Az ötlet nagyon jó, de a pontos mérés szerintem sokkal nehezebb, mint a csapadék vagy hőmérséklet mérése.
Szálló por esetében már akkor is marha nagy eltérés lehet, ha a műszer az utcafront felől van elhelyezve és nem hátul a kertben. Lehet érdemes lenne odabiggyeszteni a grafikonhoz, hogy tájékoztató jelleggel.
Na de hajrá! Ha én nyerem a Nano féle állomást, csatlakozom! laza
#20766
Van itt kis kavarás. Zoli! Mivel a Vmeteo hálózatában lévő összes állomás mérését a Metnet rendelkezésére bocsátottam, mi több, ezekkel (is) fejlesztettek, bekerült a te állomásod is a szórásba. Elnézést kérek a nem teljesen tisztázott dolgokért.
#20765
Zselízi állomás megrugdosva. vidám Szünetmentes meghibásodott, szóval remélem a mai zivatar nem löki fel. vidám Bár holnap újratudom indítani. nevet 
... természetesen mehetek fel mert az allsky-t megint lekagilta egy madár. zivatar
#20764
Volt egy áramszünet ott és nem indult újra. szomoru 
Holnap reggel rugdosom. vidám
#20763
Rugdosd majd meg zselickisfaludi állomást, a tegnapi zivatar nem tett jót neki. zivatar
#20762
Ok, köszönöm, így már értem, ez az én állomásom, nem rögzítek másikat.
#20761
Sármelléki adat egy Vmeteo-s állomás, ha rajtuk keresztül üzemelteted akkor a tied, ha nem akkor az egy másik. nevet
#20760
Sziasztok!

Ismerőstől hallottam, hogy Netatmo műszereket is lehet csatlakoztatni és azt látom, hogy Sármellékről már vannak adatok és teljesen olyanok mint az enyémek. Akkor nekem ezzel már semmi gondom nincs, csatlakoztatva vagyok? nevet
#20759
Kissé tüskés az április 13.-i T.max. Az aut állomások nem 20 h.-TÓL mérik?kacsint
#20758
Pipa! nevet
#20757
Én is kérnék jogot.
Köszi
#20756
Köszi, most jónak látom a grafikonokat!
Az automaták által küldött hőmérsékleti adatokhoz hasonlóan a szél, légnyomás és csapadékadatok is felkerülhetnének a térképekre, ha már egyszer nagyon örvendetes módon száz fölé került az állomások száma!kacsint
#20755
Ez már régi halálom nekem isnevet Cseszegetem az illetékest elvtársatvidám
#20754
Sziasztok! Az állomások adatainak grafikus megjelenítésénél a légnyomás skálázása nem jó (-200 és 1200 hPa közötti)!
#20753
Megkaptad! nevet
#20752
Üdv,

kérnék netatmo jogot. nevet
Köszönöm.
#20751
Ha elsőre nem lenne meg ezt az ikont kell keresni jog kiosztás után:

beillesztett kép

#20750
Ment a jog. nevet
#20749
Sziasztok! Kérek Netatmo jogot! Köszönöm!
#20748
Jogok kiosztva! nevet
#20747
Sziasztok! Szeretnék én is kérni Netatmo jogot. nevet Előre is köszi! 
#20746
Kérhetnék hozzá ws jogot, illetve képfeltöltési jogot is? nevet Utóbbit igazából csak avatar feltöltéséhez szeretném. nevet
#20745
Figyelem! Akinek Netatmo műszere van, az mostantól felkapcsolhatja a MetNet-re is:
Link
#20744
Legyen fehér a tartó is.
#20743
Szia. A Netatmo 0,1 mm mér. 
Link
#20742
Köszönöm, ez nem rossz ötlet, csak figyelni kell, hogy tényleg precízen akkora területtel növeljem a felfogó felületet.
#20741
Aki jártas a termodinamikában azoktól kérdezem: van-e jelentősége, hogy a tányéros árnyékolót (és szenzort) tartó oszlop milyen színű? Az árnyékolóm egy T alakú faállványra van rögzítve, szürke színű tetőjavító mázzal van lekenve. Érdemes lenne fehérre átfestenem a jobb hővisszaverés érdekében (legalábbis a felső részét), vagy elhanyagolható az állvány színe a hőmérsékletmérés szempontjából? Az árnyékoló közvetlen az oszlop mellett van a T betű egyik sarkában.
#20740
Ha lényeges számodra, hogy már 0,1mm-t is kijelezzen a csapadékmérő, egyszerűen megoldhatod a felfogó felölet bővítésével. Pl. ha az eredeti felfogó felület helyett 10x-re növeled, akkor egy billenéshez tartozó értéket el kell osztani 10-el. 
#20739
Köszönöm szépen a segítséged!
Amit én az élesség alatt értek azt te a felbontásnak írod. Tehát ezt értem alatta.
Amatőr kategóriában akkor a legkisebb billenés 0.3 mm lehet ennél jobbat ne keressek, mert nem találok.

A 0.254 mm = 0.01 inch (1 inch= 25.4 mm) ez az érték innen jött, valahol délelőtt találtam erről egy leírást, de most hirtelen én se találtam meg újra ezt a szöveget. Lehet ezt valami más terméknél láttam, vagy valami külföldi oldalon, több terméket is nézegetek pl. a Netatmo termékcsaládot is.
#20738
Már a kérdésedet sem értem: "0.1mm-es pontossággal és élességgel " Mit értesz az alatt, hogy élesség
Létezik olyan csapadékmérő, amelyiknek a felbontása valóban 0,1 mm. Ilyet használ az OMSZ. Az ára viszont nem amatőr szintű. Nem önálló egység, hanem egy mérőrendszer egyik eleme.  A felbontást ne keverd a pontosság fogalmával.
Nem tudom honnan veszed ezt a 0,254 mm-t. Én nem találtam semmi erre utaló adatot a linkjeidben. Megfizethető (amatőr) csapadékmérőknél általában 0,3 - 1 mm között van egy billenés értéke. Jobbat nem fogsz találni.
#20737
Kedves Fórumozók!
Szeretnék vásárolni egy digitális csapadékmérőt, ami 0.1mm-es pontossággal és élességgel tudja mérni a csapadékot, illetve legyen valamennyi belső memóriája. Ebben kérném a segítségeteket.
Találtam egy terméket: Link  de a leírás elbizonytalanított,amiben ez szerepel: "Kijelzés pontossága 0,1 mm (csak a kijelzőn)" na most ez alapján nekem az jön le, hogy ha esik az eső és egyet billen a mérőkanál, akkor az nem 0.1 mm csapadékot jelent, hanem 0.3 mm-t pontosabban: 0.254 mm-t de csak egy tizedes jegyig írja. A termék képein ez a 22.1 mm-es mintakép szerepel, ami tök jó, mert azt hinném, hogy akkor tizedenként méri a csapadékot, de valójában a 87 billenés egyenlő 22.1 mm-rel (87*0.254) szóval becsapós ez a dolog.
Egy másik terméknél is látszik, hogy 0.254 mm-ként méri a csapadékot: Link  de róla legalább találtam olyan leírást, ahol ezt írják is.
Jelenleg ezt a tipikus „öszvér” állomást használok, a csapadékmérője nagyon jó, de csak 0.4 mm-ként billen és mér, ettől függetlenül a zöldikével tökéletesen együtt mérnek. A hőmérője sajnos nem megfelelően árnyékolt a szélmérőjét, meg nem lehet ideális helyen elhelyezni, mert az egész egybeépített.
A kérdésem, az lenne, hogy létezik egyáltalán olyan digitális csapadékmérő, ami tud 0.1 mm-ként mérni? Ha ilyen termék nem is létezik, akkor a vásárlás is lehet tárgytalan lesz. Az utóbbi pár hónap hozzászólásait elolvastam itt a fórumban és lehet, hogy találok ennél jobb alternatívát is. nevet
Másrészt szeretnék mindenkinek Boldog Húsvétot kívánni.
#20736
Nem. Balázs a konszignációs raktár. laza
#20735
Elköltöztél?  laza  A Dunától keletre????  tornado
#20734
Sziasztok!
Akinek esetleg kényelmesebb, illetve spórolna a csomagküldés díján, mostantól van lehetőség tányéros árnyékolót személyesen átvenni Debrecenben.
#20733
Sziasztok!

Műszer: Froggit WH4000SE

Egy pár hónapja azt játssza, hogy amikor a programjával ki akarom olvasni az elmúlt 2 hét mérési adatait a beltéri egységből, akkor pl. 5 napig van adat, azután 4 napig semmi, utána megint van.
A műszer rá van kötve a Weather Underground rendszerére, oda minden adatot hibátlanul feltölt, abban az időszakben is, amikor a memóriájában nincsen adat. Tehát nem az érzékelőben levő elem fogyott ki, a beltériig eljutnak az adatok, és onnan a netre ki is mennek (WiFi-s kapcsolaton keresztül).

Találkozott már valaki ilyen hibával?

Kösz.

Öreg
#20732
Értem. Nem irigylem a fejlesztőket, mert a napi munkájuk mellett elég sok energiát fordítanak az oldal fejlesztésére. Néha viszont értetlenül állok az előtt, hogy egyeseknek fontosabb a saját mobiljukon (csak néhányuknál) megjelenő hiba, ezzel elvéve az időt fejlesztőktől a fontos dolgok, pl. az archív adatok megjelenítésétől. Valószínűleg nem csak én hiányolom, hogy már lassan 15 éve üzemeltetem az automatámat, de csak az utolsó 24 órát látom. 
#20731
"Nemsokára" lesz kacsint Nem rajtam múlik sajnos... szomoru
#20730
Köszönöm a válaszodat. Elkerülte a figyelmemet a dátum választási lehetőség. Hogy őszinte legyek nem is kerestem, mert az online állomásoknál nincs ilyen. 
#20729
A légszennyezettség adatoknál van egy dátum mező és egy szűrés gomb. A dátum beállítható régebbi időpontra majd a szűrés gombra kattintva megjelennek az aznapi adatok. Az automata állomásoknál valóban hiányzik ez a funkció.