2022. augusztus 09., kedd

Indul a MetNet előrejelzési versenyének 32. sorozata

MetNet - Publikálva: 2020-05-05 11:20 | Becsült olvasási idő: kb 2 perc.

Kis pihenés után folytatódhat a meteorológiai megmérettetés, immáron 32. alkalommal veszi kezdetét a hazánkban egyedülállónak számító előrejelzési verseny. A játékban bárki részt vehet, aki regisztrált tagja a MetNet-közösségnek.   

Az első versenykört még 2002-ben bonyolítottuk le. A játék indulása óta eltelt tizennyolc év, menet közben kisebb-nagyobb szabályváltoztatások ugyan szinte minden évben történtek, ám jellegét tekintve azóta sem változott sokat játékos versenyünk. A változtatásokkal igyekeztünk finomítani a pontozáson, hogy az minél igazságosabb legyen.

 

Egy évvel ezelőtt, a 2019. évi nyári körben lépett életbe az a változás (mivel egyre több magyarországi állomáson szűnt meg az állandó észlelés), hogy több magyarországi helyszín esetében is csak előre megadott havi beosztás alapján lehet időpontot választani. Ezek a helyszínek: Békéscsaba, Kékestető, Miskolc-Diósgyőr, Pécs-Pogány, Sopron-Kurucdomb, Szeged, Szombathely.

A havi beosztást mindig az adott hónapot megelőző hónap utolsó hetében közzétesszük az INFORMÁCIÓK AZ ELŐREJELZÉSI VERSENYHEZ c. fórumban.

Mivel az észlelési rendszerben pozitív változás nem következett be, így a 2019/2020. évi téli versenykörtől kezdődően (elsősorban a fent említett helyzet miatt) az észlelési helyszínek közé néhány amatőr meteorológus mérési helyszíne is bekapcsolódott. A megfelelő műszerezettséggel és észlelési tapasztalattal rendelkező felhasználók, illetve az észlelési helyszínek a következők:


- Budapest Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér (Zivipötty)
- Felcsút (Imi1995)
- Nyírbogát (homan)
- Siófok (Télember)

A 2020. évi nyári versenykörtől pedig egy újabb helyszín debütál:

- Budapest-Újpest (Jimr)

 

A 2019/2020. évi téli versenykört kiegyensúlyozott jó teljesítménnyel (17 év után újra) met4ever nyerte. A dobogó 2. fokára herbary állhatott fel, a 3. helyet pedig nagy küzdelemben végül Pestimet fórumtársunk szerezte meg.

A most következő nyári sorozatban is összpontszám szerint hirdetünk győztest, mégpedig húsz fordulóból a legjobb tizenhét forduló eredményét figyelembe véve.

A 14 hazai állomás mellett - az előző néhány versenykörhöz hasonlóan, lassan hagyományosan - több külföldi is szerepel a listában: Bécs (Wien-Hohe Warte), Csíkszereda (Miercurea Ciuc), Lomnici-csúcs (Lomnický štít), Zágráb (Maksimir) és Kassa is a külhoni helyszínek listáját erősíti.

A már hagyománnyá vált szabályunk, miszerint az előző versenykör első 20 helyezettje (a helyezésük sorrendjében) határozza meg a soron következő forduló időpontját és helyszínét, ezúttal sem változik.

 

Érdemes tehát részt venni a versenyben, hiszen a mostani sorozat első 20 helyezettjének a következő, téli körben jár majd ez a lehetőség! 

 

Rögtön debütál az új helyszínünk, hiszen az 1. forduló helyszíne Budapest-Újpest, időpontja 2020. május 11., hétfő 20 óra (18 UTC). Az 1,2-es szorzójú tippek leadási határideje: 2020. május 8., péntek 20 óra (18 UTC). Aki szeretne biztosabbra menni, az pedig a verseny időpontja előtt 24 órával, azaz legkésőbb 2020. május 10. (vasárnap) 20 óráig adhatja le előrejelzését.

 

A tipp leadására az alábbi linken van lehetőség: Tippelek

 

 

Minden kedves regisztrált felhasználót szeretettel invitálunk a versenysorozatban való részvételre, és egyúttal sok sikert, hasznos időtöltést kívánunk!

Vissza a kategória főoldalra