2019. december 06., péntek

Informatika

Adott napon: 
Keresés:
#8936
Nem tudok képet feltölteni az oldalra. Pedig úgy tudom, hofy van képfeltöltésre jogosultságom! MI a probléma? A segítséget előre is köszönöm!
#8935
Köszönöm, próbálkozom vele !  (kürt felejtős nevet)
#8934
Hát így gyorsban két opció:
Runtime getdataback pro
Kürt kft.

Utóbbi zsebbe nyúlós lehet, de, ha kritikus... laza
#8933

Segitség !
kellene, ...

Van egy Maxell 500Gb-os külső vinyom, rengeteg adattal, és
arról nézek tv-n filmeket is.
Történt, hogy a tv-ből eltávolítva a pc-hez csatlakozva
nem tudja a gép olvasni....és a tv sem látja a fájlokat...
NTFS-re volt formázva, és a lemezkezelővel megnézve,
RAW formátumot ir......
Hogyan tudom ujra NTFS-re visszaállítani ? (tudom csukjam be a szemem, és jó messzire hajítsam el nevet ) Megoldásokat előre is köszi !
#8932
Látom át lett helyezve a hozzászólásom, ami rendben is lenne. Ám azért írtam ide, mert nem láttam azt a topicot, ahová át lett helyezve (most sem), de nem látom például a Drukkerkocsmát se.
Látom, hogy jöttek értesítéseim, de azokat se tudom megnézni.
#8931
Mér nevetel???4 Az Antant akkoriba alakult, roppant fontos build!!! laza
#8930
lazalaza
#8929
Lehet hogy ez, nem vagyok otthon a 1900-as orosz történésekben.( Töri 2-es 1972-ben))
#8928
Már van 1907-es is: Link
#8927
Valami 1901 féle win10 kiadás éll a gépemen, figyelmeztettek, hogy a májusi hasonló rendszer frissítésre nem lehet visszamenni, vagy új, teljes frissítés. Kezd ez is olyan lenni, mint a Win-7.
Kb. 40 percig tartott az áttérés.
#8926

A hozzászólást a moderátor áthelyezte ide:
- Metnet információk, fejlesztések (#17643)
#8925
Áthelyezve innen: Metnet információk, fejlesztések (#17615 - 2019-07-29 12:31:09)

Ma reggel 9-től;
Valami hülye gabaj keresztbe tett a Win.10 felhasználóknak, valami teljes frissítés van de én kiléptem 55 perc múlva, olyan hosszú. Visszalépés is a régi rendszerfájlok újra húzása vagy 20 percig tartott. Kész röhej! Csak annyit írt ki a gép, hogy majd többször újraindul, de 55 perc múlva is 26%-on tartott...
#8924
Kis kikacsintás az informatika varázslatos világába (a stílért elnézést, megidéztem Kudlik Júlia performanszát a Deltából):

Az ismerettségi körömben mára eljutottunk odáig, hogy bármilyen beszerzés előtt az interneten utánanéznek az adott termék/szolgáltatás minőségének a leadott felhasználói értékelései szerint. Ehhez csak annyi kiegészítés, hogy legyen bennünk egy alapvető szkepszis minden leírással és értékeléssel kapcsolatban.

Miért?

Egy ideje elérkezett a szponzorált értékelések és vélemény írások időszaka. Ehhez egy kis szemléltetés, egy úgynevett "klikk-farm": Link

Itt rengeteg ember, rengeteg eszközzel azon dolgozik (nyilván éhbérért se...), hogy a fent említett szponzorált értékelések, pontszámok, szavazatok és vélemények pozitívak legyenek...

Egy szó mint száz, a döntéshozatal során több forrásból informálódva minimum átlagoljuk az értékeléseket.

Szerk.: a fenti linken található "intézmény" egyébként roppant hatásosan szervezi a "gép időt". Ha nincs igény kamu értékelés írásra, akkor pl. humán erőforrásból tolják a captcha megfejtést, megrendelésre. Vagy üresjárat helyett bitcoint bányásznak.
#8923
Szerencséd volt. Egyébként egy Apple ceruza 32.000 Ft. Ez aztán az arcátlanság! 1/3-a az iPad-nek. (A legolcsóbbnak. ) Persze az kicsit bonyolultabb kütyü nyomásérzékelővel meg nem tudom milyen funkciókkal. 
#8922
Van egy okosórám Dz09 a neve, aránylag sokat tud. A probléma vele viszont az, hogy sokszor - véletlen időpontokban - kikapcsol magától. Az akksi jó feltöltött. Már sokszor újraidítottam, mert tettem bele egy T.com Domino Fix sim. kátyát, meg 2 Gb. memóriát.
A pin kód beütése után már lejárt a 3 próba, mert hibás a számsor. A puk-nál tartok, de nem ez a lényeg.
Voltam a város telefonos boltjában, hogy kérnék olyan érintős ceruzát, amit a postások- GLS futárok- is használnak, az elektronikus aláírásnál. A kis csajszi leakasztott egy szemceruzás- féle csicsát, és mondja 2800 Ft. - Ledöbbentem!- ezért ennyit elkérni! Akár egy Mikro Sd. is ennyi alapban.

Tovább mentem egy műszaki bolthoz,; nem árulnak ilyet, menjek egy telefonos üzletbe. Mondom onnét jövök.

Pont ott volt egy árú terítő fiatal ember, majd mikor ki mentem, utánam jött és benyúlt a furgonjába, és mondta; Használja egészséggel! Ingyé van! Egy komplett író golyóstoll volt a végén olyan fekete gumi kúppal.

Másodjára is ledöbbentem! Ez van a mai piacon. Kipróbáltam, igazán jó eszköz, a mini számkód lapon használni. ( Amúgy is nem ott vannak a beviteli helyek ahol a szám négyzet van kicsivel balra kell koppintani.)

nevet


#8921
A személyes cuccokat át tudod tenni az SD kártyára, de a programok áthelyezése attól függ, hogy a készítője gondolt-e erre, ill. engedélyezi-e. A kamera beállításainál tudod kitallózni az SD kártyát és onnantól oda teszi a képeket videókat. Amit csak lehet lehet tegyél át oda és hagyd meg a rendszernek és a progiknak a belső tárhelyet.
#8920
Aha, értem, köszi.
Teló nekem is egész jól bírja, akkor talán nem lesz gond, de puding próbája az evés.
Köszi a segítséget!nevet
#8919
Telefonos hotspot + tablet.
De nekem a telefonom is elmegy 6-8 órát folyamatos használat mellett.
#8918
Igen, rövidtávon mindenképpen az lesz, csak fene tudja mit hoz a jövő, időben fel akarok készülni.vidám Illetve, bár egy ideig lógtam laptoppal a telefonon, nem emlékszem mennyire szívta ez lefele a teló akkuját. (Jó, powerbank, szóval nem akkora problem ez.)
Ti hogyan nyomjátok mondjuk egy vadászaton? Nekem is ilyesmire kellene, meg pl. horgászat a világvégén stb.
#8917
Mobilos wifi hotspot.  Ha csak párszor kell, akkor felesleges pénzt költeni rá.
#8916
4G mobil routerek közül melyek ajánlottak kocajúzer (+évente pár alkalommal több kliens) számára? Keretet nem tudok mondani, igazából csak tapogatózom, tizen-huszonezer mondjuk, ha ebből ki lehet hozni.
#8915
Huawei P9 mobilomon fogyóban a szabad tárhely.
Úgy értelmezem az interneten található írásokból, hogy 128 GB-ig bővíthető micro SD kártyával.
Akkor ha ezt jól értelmezem, a meglévő tárhelyem ennyivel növelhető és nincs szükség képeket, videókat törölnöm?
Egy megerősítést szeretnék kérni, ha így van.
#8914
Valami Windows frissítés megkeverte a BIOS beállításokat... Ez okozott mindent. Helyreállítás kb 20mp volt a szervizes srácnak nevet
#8913
Mi volt a gond?
#8912

A hozzászólást a moderátor áthelyezte ide:
- Metnet információk, fejlesztések (#17576)
#8911
A fő rendszer elemek, perifériák visszajelzői. A bekapcs. fény általában magán a bekapcs. gombon világít, de lehet a 4 közül is.
A lényeg a korong-henger ( merevlemez-vinyó szinbólum-ábra ) lámpája, általában betöltéskor folyamatosan világít, majd elkezd villogni, tölti be a rendszer fájlokat. Ha zavar esetén nem világít-működik, akkor van baj.

A lítiumos nagy gombelem az alaplapon van, általában LR2050 jelű 3 voltos - több évet 5-8 ki bíró elem. (10 ft. méretű kb.)

A rendszer idő- és vezérlésben van szerepe.


#8910
Mi az, hogy “ ha van”? Nem minden laptopban van elem? Az enyém (HP) már 11 éves de még megy. (Bár 4 éve alig használom. )
#8909
Hát azt laptopja válogatja, de általában a legnagyobb, legkönnyebben hozzáférhető hátlap mögött szokták elhelyezni, pont a könnyebb hozzáférhetőség jegyében. Érdemes a laptop típusát + "cmos battery" vagy hasonló címszavakat beírni google-ba, youtubeon, egészen biztosan lesz találat.
#8908
Látom... Huhh nevet
Akkor az elem. Kicserélném, de hol van az?
#8907
Biosban látod a vinyót (bootable device)?
#8906
Van 4 led ,de fogalmam sincs melyik mit jelent.
#8905
Óóó...
Remélem az elem lesz. Abból gondolom, hogy a System Time 2013-ra ugrott vissza...
Megőrülök, ha a vinyó! SSD nincs.
#8904
Van egypár ( 3-4) előlapi jezőfény, a hd.-és a többi világít-e.? Esetleg be-leragadt billentyű..
#8903
Alaplapi elem, ha van vagy vinyó,  ssd game over.
#8902
Tudna valaki segíteni?
Laptopot bekapcsolom, és egyből a BIOS jön be. Nem kérdez rá, hanem egyből betölti. Kilépek belőle, újraindul a gép, de megint a BIOS...
Ezmiez? Egy ideg vagyok...
#8901
Az UPC TV Médiabox csodás, műsor visszanézést, hdd-s felvételt, egyéb dolgokat majd kivesézem. Sajnos csak régi Samsung csöves Tv. van, meg kell várni, hogy elromoljon, akkor vehetünk-nénk lapos-full- Hds- smart Tvét. Addig várunk.
nevet

#8900
Ma délelőtt váltottam internet-tv. szolgáltatót, az internet gyors, mérés szerint az UPC-mérés és UPC szolgáltatóm: Letöltés 52-57 Mbit/sec. fel 21,6 Mbit/sec. Ping 13 ms.
A régi helyi ős-tokos Catel-nél "jó" volt a max: 700-900 kbit.sec. is. You-tubon néha lement 100 kbit alá, akkor már kigyulladt a figyelmeztető felírat a Downloadernél, letöltési idő 2-3 óra kb. egy filmnél.

nevet
#8899
Már megvan, kérdésem tárgytalan. nevet
#8898
Open office szövegszerkesztőben hogyan tudom a szöveget álló ill. fekvő helyzetbe változtatni a nyomtatás előtt?
#8897
Ahh, dánke sőn!nevet
#8896
Avidemux
Virtualdub
#8895
Van valami egyszerű videószerkesztő program, amivel rövid felvételeket normális minőségben össze lehet fűzni? Semmi csicsa, csak a rövid vidik egymásba fűzése volna. A MovieMaker nevű förmedvény ebből: Link ilyet csinált: Link hány
#8894
Vártam egy kicsit hátha kapsz valami műszaki segítséget, amivel én nem szolgálhatok. Én már sokszor elkövettem azt a hibát, hogy - 3, 4 nap PC hiányos helyen - azonnal feltöltöttem képeket amit aztán megbántam. Később nagyobb monitoron látva kiderült, hogy türelmetlen voltam, mert mást láttam a számítógépen színerősségben, fényerőben stb, vagy belógott valami a képbe, amit a kis kijelzőn nem vettem észre. (Ide, a fotóiskolába is tettem fel képeket a siófoki óriáskerékről melyek nem voltak teljes körök, mert belelógott egy bokor.)  Ezeket jobban lehet “normális” monitoron észrevenni, javítani. Persze tudom, hogy vannak szituk mikor jó azonnal küldeni a képes üdvözletet az ismerősöknek, meg lehet valami dolog ami néhány nap múlva már nem aktuális. Nekem olyan volt, hogy a fekvő videó az oldalára fordítva jelent meg álló helyzetben, aztán átnéztem más oldalakra, és mikor visszatértem a feltöltéshez (frissült az oldal) már a talpán állt rendesen. Melyik irányba fordítod a telefont? Próbáld a másik irányba is! Én azt tenném, (teljesen tudománytalanul) hogy valami apróságot változtatnék a képen, színbeállításban, vagy levágnék egy vékony csíkot a széléből, vagy - ha lehet - megforgatnám egy párszor, újra és újra elmentve. (Hátha így jobban rögzül a kívánt pozíció.) Vagy valami más alkalmazásból vagy tárhelyről indítanám a megosztást, persze ez már több adatmennyiség felhasználásával jár, amit néha figyelembe kell venni mobil net előfizetésnél. 
#8893
Van egy kérdésem: soxor csak telefon van nálam, de ha elfordítva fényképezek teljesen random módon töltődik fel a netre, hol rendesen, hol pedig fejjel lefelé...
Szerintetek?
#8892
Azt elfelejtettem , hogy az eszköz hozzáadása után, ki lehet kapcsolni, a felsoroltakat !
#8891
a megoldás......

Beállítások > Adatvédelem és Biztonság > Firefox adatgyűjtés és felhasználás > engedélyezés, hogy a Firefox műszaki és interakciós
adatokat küldjön a Mozilla számára > Engedélyezés, hogy a Firefox
tanulmányokat telepítsen és futasson > Engedélyezés, hogy a Firefox
személyre szabott kiegészítő ajánlásokat tegyen ....
ujraindítani a böngészőt......  és müxik is
#8890
Köszönöm válaszod, akkor majd megjavitják !
Addig ott van a Chrome, meg az Edge nevet
Ezt a Vivaldit meg megsasolom !
#8889
Link

Központi hiba.
Amíg nem hegesztik meg, próbáld ki a Vivaldit :  Link     vidám
#8888
Gépes mágus segítség kellene !
A firefox letiltotta a reklámblokolómat, (Ublocorigin) ..
Másikat meg nem enged letölteni.......(ellenőrizze a kapcsolatát! )

Segítséget előre is köszönöm !
#8887
Töröltem az Evernote-ot. Működik a kukac!