2019. január 24., csütörtök

Informatika

Adott napon: 
Keresés:
#8875
Köszi, megpróbálom.
#8874
A legtöbb böngésző about:config területén beállítható a média tartalmak autostartja. Keress rá guglin.
#8873
Áthelyezve innen: Társalgó (#54594 - 2019-01-20 18:12:04)

Mellesleg van egy kérdésem, ki lehet röhögni, ha béna vagyok.
Nekem rajtam kívülálló okok miatt nincs korlátlan internetem, az adatforgalmam korlátozott (12GB/hó, lehetne több is, csak idáig lusta voltam lépni...). Ez évek óta bőven elég, videókat nem nézünk. Mostanában azonban két hét alatt lezabál, mert nem tudom leállítani a rohadék reklám videókat, amelyek néhány oldalon sunyiban folyamatosan mennek, miközben én gyanútlanul olvasgatok feljebb. A fészbuk ugyanezt csinálja a GIF-ekkel. Korábban le tudtuk állítani a dolgot most nem.
Tud valaki segíteni?
#8872

A hozzászólást a moderátor áthelyezte ide:
- Metnet információk, fejlesztések (#17386)
#8871
Szia István,
sajnos nekem is elő kell keresnem. Ahogy meglesz jelzek!
#8870
Sziasztok! A metnet feltöltő programot honnan lehet letölteni? Sehol sem találom a honlapot, és e miatt nem tudok feltölteni ide már lassan 2 napja. Minden jogosultságom megvan csak a gép behalt, és így nincs meg a program, ami kellene, és itt a honlapon meg nem találom.

Üdv: István
#8869
Köszi! Jelent valamennyire biztonsági kockázatot ha nem frissítek. (Meg tudom tenni, persze, különben nem kérdezném.) De ha nem látogatok ismeretlen oldalakat talán megúszom. De azt sem szeretném ha lelassulna a telefon, vagy egy vagy több kedvenc alkalmazás nem lenne már  kompatibilis a frissítés után. Amíg 12.x addig nem kell parázni, de a 13.0-nál várok kicsit, mik a tapasztalatok. (Mások véleményeiből szűrtem le, én kuka vagyok hozzá. Miután napokig nem kaptam itt választ, érdeklődtem máshol is.)
#8868
Szia!
Szerintem semmi nem történik.
Nekem a Droidon (SkyNet) semmi hátránya nincs,ha nem frissítem.
Más kérdés, hogy meg tudod-e akadályozni a frissítést, mert van ahol csinálja ha akarod, ha nem. szomoru
#8867
Sziasztok! Mikor megvettem az iPhone SE-t, (nyáron volt egy éve) iOS 10-es volt rajta. Most már nem tudom hányadik frissítésnél vagyok, 12.0 (16A366) Ez után jó néhány napig nem futott rajta az egyik leggyakrabban használt alkalmazás, a Stellarium. Nagyon mérges voltam, mert fizettem érte (igaz, csak 500?, 800? forintot, de androidra, PC-re ingyenes) és ha Sárbogárdon vagyok a telefon a számítógépem. Nem szeretném ha ez még 1x előfordulna! A kérdésem az lenne, mi van akkor ha nem frissítem a telefon szoftverét?  
#8866
Annak meg ugyebár elégnek kell lennie. 
#8865
Ha mindent jól adtam meg akkor 4,18V marad a 12m-es kábel végén:  Link
#8864
UTP-n lesz, de perpill nincs lehetőségem POE-val megoldani ezt a helyzetet. Viszont minden más van. vidám 
(természetesen ezt a verziót nem felejtem el, hátha fejlődik a jövő itthon)

#8863
Utp van kihúzva, vagy wifin megy?


POE tápfeladóval, és spliterrel az utp kábelen át tud menni az áram.  Van olyan splitter, amin tudsz állítani kimenő feszültséget pl 5V-ra.


Szerk:   Link
#8862
Sziasztok! 

Egy Raspberry Pi1 képes lenne működni úgy, hogy microusbn 5V 2 amperos adapterbe beletoldanék 12 méternyi 2x1.5-ös kábelt? 

(Pi3-ast működtetek 2,5 méternyi 5V 2 amperos töltővel 2x1-es kábellel ami okés. (de pld 2x0.75össel nem ment)

Nem akarok 220-at kihúzni a metállomáshoz, inkább gyengeáram. 

Előre is köszi! :-)
#8861
Ezt próbáltad?
Here is the solution.

1. Open a new tab
2. In the URL bar type: chrome://flags/
3. CTRL-F and type: Enable using the Google local NTP
4. Set this feature to: 'Enabled'
5. Relaunch

That should restore your home page to the interface you're used to.

Hope this helps!
#8860
...és a semmiből megint előkerültek a gyakran látogatott oldalak...
#8859
Köszi, ezeket végigjátszottam (nem töröltem és nem frissítettem) és végül én is a Chrome-hibánál kötöttem ki. 
#8858
chrome , settings, on startup, 3 opcio van elvileg benne, mire van allitva? 

a google forumai szerint chrome hiba, mikor frissitetted utoljara? 
illetve ha nem mind hianyzik, akkor a zoom allitgatasa (igen, rohejes) megoldja neha

vagy ha veletlen torolted a history-t, akkor nem lesz ott
#8857
Izé... segítség nevet Tegnapról mára, anélkül, hogy bármit csináltam volna, nem jelennek meg Chrome-ban a leggyakrabban látogatott oldalak, azaz a nyolc kis mini-kép... Van ötlete valakinek, hogyan tudnám ezt visszaállítani? A beállításokban nem találtam semmit, de lehet, hogy csak örexem, és nem szúrta ki a szemem vidám Köfi.
#8856
Ha valaki hasonló helyzetbe kerülne, itt a megoldás: Link
#8855
Sziasztok!

.mp4 videóhelyreállító progit tudtok? A VLCplayeres lehetőség nem vált be. Szerintem ez a "severely damaged" kategória. Ha a hang megvan, de video zöld, akkor mi van, vegyek lejjebb a minőségből?  A bow echo egy kicsit meggyalázta a telót, 2.5 GB anyag megvan.
#8854
Megjött a frissítés és eddig úgy tűnik, megoldották a problémát. nevet
#8853
Köszi a linket, nekem bevált! nevet
#8852
Vagy ez: Link  laza
#8851
Itt a megoldás addig is: Link  
#8850
Ez akkor Huawei p problémák lehetnek?
Az enyém p9 lite, és a facebookal problémázik.Belépve, kb. 1 perc, mire betölti a képeket.
#8849
Igen, valami az Droiddal lesz. Azért kerdeztem. Valazeg meg kell várni a bug fixet
#8848
Szia! Huawei p... Nincs rá semmi megoldás?
#8847
Szia!
Milyen telefonod van? A Huawei p sorozat telefonjaira mostanában érkezett frissítés nálam is hasonló problémát okozott azzal a különbséggel, hogy nekem az eurosport player halt így le. Pontosabban elindulás után rögtön kilép. Olvastam továbbá, hogy BKK futár is hasonlóan járt az említett telefonokon.
#8846
7.0 Bocsi. nevet
#8845
Hát azon nem fog menni a Metroralaza Az Androidéra gondoltam.
#8844
1.7.10.
#8843
Verziószám?
#8842
Egy kis segítséget szeretnék kérni. 

Olyan problémám van, hogy az andoidos telefonomon a meteora alkalmazást meg szeretném nyitni, de ahogy elindul az alkalmazás tölti be a lapokat sorba gyorsan egymás után, a különböző rétegeket és utána magától kilép.. A törlés, újratelepítés nem segített. Van erre ötlet? Mi lehet a probléma? nevet
#8841
Na, szuper! nevet

Az öszintét megvallva, azért elég cigányul van bekonfigolva az a webszerver... a 301-ek miatt 503-at dobni, hát... sosem lesznek egy Amazon szinten ilyen szakember gárdával, de ez már egy másik lap.
#8840
Köszi! nevet

A 'www' nélkül úgy néz ki, jó lesz, legalább is nálam most jól jelenik meg az összes kép. Kipróbáltam egy esetleírásos oldalon, és ott is működik.
Link

Most egyelőre javítom ezeket az egész weboldalamon, utána a második felére még visszatérünk szerintem, mert majd azt is megpróbálom akkor valamikor (csak a HTML programozáshoz nem nagyon értek, ritkán szoktam belenézni konkrétan a kódba). vidám
#8839
Amit gyorsban látok:
- a markupban jónéhány kép "www.zivipotty.hu" domainre mutat, amire a szerver 301-et dob azaz átírányítja a requestet "zivipotty.hu"-ra www előtag nélkül, így ez az oldalbetöltésnél elemenkét dupla idő, ezt javítsd ki és utána nézzük meg
- a szerver a be nem töltődő képekre 503-at dob, ami sok mindent jelenthet... legtöbb esetben vagy kevés a resource az apache-nak vagy valami throttle modul van betöltve, ami megakadályozza a túl sűrű request-eket.

A sok apró képet manapság már nem így kéne betölteni, hanem aszinkron módon vagy lazy-loadolva (preload-ozva) ami sokat dobna az oldal betöltésen. Mégpedig úgy, hogy az img tageknek nem az src property-be rakod az url-t, hanem egy data tagbe, és pl jQuery-vel document readynél rakod át az src-be. Ez sokat tud javítanilaza

Hogy ne csak a számat jártassam:
egy link így nézne ki:

img data-src='Link class='preload'

markup végére script tagbe pedig:

$(window).load( function(){ $( '.preload' ).each( function(){ $( this ).attr( 'src', $( this ).attr( 'data-src' ) ); } ); } );

Persze ezt a kódot lehetne reszelni még, de alapvetően nem lenne rossz.

Szerk.: a MetNet fórum-motor faxán elbarkácsolja a HTML markupot sajnos...
#8838
Sziasztok! Egy kis segítséget szeretnék kérni, hátha valaki ért hozzá. A holnapom szolgáltatójánál valamikor kora tavasszal szervez költöztetés volt, és azóta a weblapomon több helyen nem jelennek meg a beillesztett képek, de csak azok, amiket az ottani tárhelyemről illesztek be, a külső tárhelyekről (pl. gallery.site.hu) beillesztetteknél nincs ez a probléma. Illetve van, hogy maga az adott oldal sem töltődik be, hanem ezt a hibaüzenetet kapom:

Service Unavailable
The server is temporarily unable to service your request due to maintenance downtime or capacity problems. Please try again later.
Additionally, a 503 Service Unavailable error was encountered while trying to use an ErrorDocument to handle the request.
Apache/2.4.25 (Debian) Server at zivipotty.hu Port 80

Írtam az ügyfélszolgálatnak, de csak annyit sikerült kiderítenem, hogy valószínűleg nem értenek hozzá (akkor meg minek ülnek ott...), mert miután többszöri elmagyarázásra nagy nehezen megértették, hogy mi maga a probléma, az volt az egyetlen javaslatuk, hogy a nagyobb méretű képeket kicsinyítsem le. Én sejtettem, hogy a hiba független ettől, de azért megpróbáltam. Természetesen nem változott semmi, de amikor ezt megírtam nekik, még mindig csak ezt tudták felhozni, majd aztán a legutolsó email-emre, ahol belinkeltem nekik ezt az oldalt ( Link ) ahol eleve 100*75 pixeles képek vannak csak, már nem is reagáltak tegnap óta. Szóval az lenne a kérdésem, hogy szerintetek mi lehet a hiba?
#8836
Hamarosan Vodafone lesz belőle. :-)
#8835
Meg. Meg a mamától is átvesszük az előfizetést a nyugdíjas csomagjától, sőt kevesebb lesz mint volt.( 100 csat.ebből 30 HD)/500Mbit/sec-es csomag. Na ez a  UPC).
Nagy harc van a szolgáltatók között, a helyi Catel sajnos elúszott, semmi fejlesztés vétel szinten, csak a stúdió technika. Pedig vagy 30 éve mióta indult a kábelhálózat, tagja vagyunk- voltunk.
#8834
Megenyhült az asszony? kacsint
Jó döntés!
#8833
Ha nem fogsz a továbbiakban fizetni a szolgáltatás(aik) igénybevételéért, akkor meg fog szűnni az e-mail címed is.
#8832
Na helló Mindenki!
Kérdésem volna. Szolgáltató váltás előtt állok, és azt kérdezném, hogy a régi (Catel.hu) regisztrált e-mail címem megszűnik-e, ha megszüntetem a kapcsolatot (előfizetést) velük. Vagy ez marad fenn a világhálón időtlen időkig?
Amúgy nyitottam egy új címet - fiókot - az Outlook.com-on.
Az új szolgáltató a UPC.  Legfőképpen az internet sebessége miatt váltok, a régi catelos csak 5-10 Mbit/sec.  az új 500 Mbit/s. lenne.
kacsint
#8831
Köszi, de azért nem pont erre gondoltamkacsint
#8830
Link
laza
#8829
Egy kis segítséget kérnék: hol kapok szélirány jelzőt?
Egy egyszerű, csőre, kerítésre szerelhető érdekelne, munkához kellene.
Köszividám
#8828
Bájos, ahogy a script beírja az országnevet kacsint
#8827
Egy új dolog, Magyarországon is :
Link

#8826
Ez nem az, John Cooper a western világában. És tényleg jó, ha az egér jó be van állítva, mert tized másodpercen is múlik az életed. Késdobás, ökölcsapás, pisztoly ..laza

#8825
Antonio Banderas megöregedett.