2019. január 24., csütörtök

Fotóiskola

Adott napon: 
Keresés:
Ajánlott M42-es objektívek: Link
#16309
Klassz lett, tetszik a kompozíció is, gratulálok!
#16308
Múltkori brutális halózás éjjel. Próbáltam komponálni, de hát na... nem egy előnyös környezet a lakóhelyem ebből a szempontból. Már félig aludtam, mikor kilestem, ideért-e a felhőzet, szóval messzebbre már nem volt ingerenciám elmenni. A takaró alól 2 percen belül a -9 fokba kerülni meglehetősen kellemetlen élmény vidám  Link

#16307
Bizonyos szempontból megéri. 
Anyagi szempontból természetesen nem, hiszen ez csak egy hobbi, így pénzt nem termel, ezáltal az ára soha nem fog megtérülni.
Képtermés szempontjából viszont kétségkívül megéri. Míg a Tokina egy régi konstrukció (többször használtam inkább manuálban), lassú/hangos AF motorral, így rengetegszer maradtam le képről. 
  A Sigmával a HSM motornak köszönhetően gyorsan rárántja magát a témára és már kattanhat is a zár. Arról nem is beszélve, hogy a rajzolat szempontjából is előrelépés.
#16306
Ezek a háttérmosások, színek, rajzolat... Szuper képek!
Mondanám, hogy megéri az árát ez az üveg, de akkor saját elveimbe ütköznék vidám 
Már a Tamronnál is nagy volt a dilemma.:P
#16305
Meg ez is. nevet

beillesztett kép

#16304
Szép nevet 
#16303
Ez már a Sigma 120-300. nevet

beillesztett kép

#16302
Előző hét pénteken volt néhány óra derültünk. Én emiatt vittem az objektívarzenált, azonban a 14mm-es obi valamiért nem került bele a táskába. A 24-es meg foglalt volt egy mozgóképes felvétel miatt. Csak egy 50mm f1.4-es objektív maradt nálam, így nem volt más lehetőségem, mint éjszakai panorámaképet gyártani.

beillesztett képA fotó egy 50 képes panorámafotó. Képenként 5sec az expóidő, ISO10000-en és f2.8-on. 18 ezer pixel szélesben rendereltem ki. A nagy méretnek a lényege, hogy a csillagok kisebbek lesznek és emiatt előbújnak a ködösségek részletei. Persze azért kellett idő hozzá, mire elkészítettem a paneleket, összeillesztettem és feldolgoztam őket.

Középen az Állatövi fény ragyog annak ellenére, hogy a holdacska piciny sarló. :-) Jobbról meg a Tejút azon része, mely késő nyaranta esténként a fejünk felett delel.

Fohh, de jó lenne még egy ilyen téli éjszakás, csillagoseges sorozat. nevet 
#16301
Csodás! 
#16300
Még nem jutottam ki az új obival, úgyhogy addig itt egy régi kép. nevet

beillesztett kép

#16299
Igen, az, kedvelem a Tamron üvegeit nevet Bár a Sigmát is, és azok alapból kompatibilisek voltak. 
#16298
Link
Hátha jó hír... vidám
#16297
OK nevet
Itt szinte egyfolytában tombol a szél, ha lenne időm, akkor sem tudnék kimenni, és ilyen szélben nem is igen repkednek a madarak :P
#16296
Szerintem jövőhét végén lesz a napja a bevetésnek. nevet Viszont azt én is várom vidám
#16295
Izé... mi is várjuk vidám eltelt egy nap, hol vannak a képek? laza
#16294
Köszi szépen.
A konvertert még nem csattintottam fel rá, de kíváncsian várom mit produkál úgy.
#16293
Ohh, gratulálok, ez nekem is volt, parádés képeket csinál. Szép fényeket hozzá!
Nagy előnye, hogy abszolút telekonverter-barát, a legjobb eredményt a Kenko 300 2x DG(X)-el adja, én is így használtam. Ez crop-on 960/5,6szeret
#16292
Igen. nevet
Most is van egy 300/2,8-as obim (eladó, ha érdekel nevetnevet ), de ez nagyobb szabadságot a zoom miatt. 
Köszi szépen Neked is. nevet 
#16291
Köszi szépen. nevet Hamarosan éles próba. nevet
#16290
Mármint f2.8 300mm-en? Hmmm, azért az nem gyenge... vidám
Várom a képeket vele nevet 
Szép fényeket!
#16289
Parádés fényeket a madarakhoz!!!kacsint
#16288
Nálam is járt a pótjézuska. nevet

Sigma 120-300mm F/2.8 DG EX HSM

beillesztett kép

#16287
Nem szoktam madaras képet hozni, mert nincs megfelelő felszerelésem hozzá, de van két kép, amit most találtam, még a 2 évvel ezelőtti ausztriai nyaralásról vidám

beillesztett képbeillesztett kép

#16286
Köfi fépen nevet Tudom, Sonyban már alapból van vidám de ezek mind olyan funkciók, amik nekem nem kellenek. Nekem csak az számít, hogy szép képeket csináljon. Lőttem egy próbaképet ISO 6400-on, és azt hittem, magam mellé ülök, nulla zajszeret
#16285
Gratulálok! Szép fényeket! Jön majd sok fw update hozzá, állítólag nem sokára lesz szem AF-ed! nevet Juhú! vidám Bocs, kihagyhatatlan volt vidám
#16284
Várjuk majd a tapasztalatokat, véleményedet és persze a képeket. Szép fényeket hozzá!
#16283
Végre kipróbálhattam a Tamron Macro 90mm-t. Tegnap éjfélkor került rá sor, így kérlek nézzétek el a béna kompozíciókat nevet
Különböző tárgytávolságból, háttérben a karácsonyfával (bokeh miatt) nevet
Engem meggyőzött. Mondjuk itt mintha vesztett volna az élességből... Na majd igazi témákkal is próbálgatom majd.

beillesztett kép

 

beillesztett képbeillesztett kép

#16282
Jézuskát megdumáltam, hogy igenis jó voltam szeret

beillesztett kép

#16281
Annyi lesz ennek az obinak adapterrel való használatának a hátránya, hogy nem kapsz olyan teljesítményt, mint a natív, E bajonettes verzióval. AF sebesség pl.
#16280
Szerintem ez csak véletlen egybeesés. Nem hinném, hogy az adapterezés miatt nyiffant ki az obi elektronikája. 
#16279
Ez igaz, viszont ha a Sigma-üveget a Sigma erre a célra kifejlesztett saját adapterével csatolja fel, akkor ez a veszély nemigen áll fel. Canon (vagy egyéb) üvegeknél valóban vigyázni kell. 
#16278
Az ilyen adapeterezéssel óvatosan bánnék. Habár nem jártam körbe a témát, hogy egyáltalán valós-e a probléma, de az alábbi saját tapasztalatból kiindulva talán van alapja a félelmemnek. Bár itt nem az én portékámról van szó, de mindenesetre leírom, hogy talán megérné elmélyülni a részletekben.
Tavaly vásároltam egy Canon 10-18 IS USM-et egy FB csoportból. Postáztattam az obit (most az egyszer nem mentem el személyesen a termékért), az eladó Sony vázon használta az obit, de mivel már nem használta és régen volt vázon az eladás mellett döntött. A terméket megkaptam, felcsattintottam a vázra és az obi meg sem mozdult. Itt egyből bevillant a Sony adapterezés, amit az eladó mondott és rögtön átfutott az agyamon, hogy az obi alaplapi moduljával lehet gond.
  Az eladó rendkívül korrekt volt, mert viszonylag rövid egyeztetés után én felküldtem a Camera Kft-hez, akik bevizsgálás után továbbküldték a korábbi tulajdonosának én meg közben visszakaptam a pénzt. A szervíz vizsgálati eredménye: az obi alaplapi modulja cserés.  
  Az én szemszögemből pozitív lett a dolog, de az obi javítás 25.000-be fájt a tulajnak.
 
#16277
Köszi. Ennek nagyon örülök! Erre gyűjtök! Félmillióból megúszom.:P
#16276
Ez az üveg eleve ff, a szükséges adapter pedig a Sigma MC11. FF gépen 135 mm 1,8-ként fog viselkedni. Eddig 210 mm-ként viselkedett, 2,8-as blendével. 
#16275
Bocsi, lehet elírtam valamit. Szóval ez van nekem: Link
Eddig 7D vázzal használtam, az ugye apsc, csak hogy adapterrel a Sony full frame gépen hogy viselkedne?
#16274
Sony A7II full frame gépre szeretném Canon eos bajonettes Sigma 135/1.8 art objektívet adapterrel használni.
#16273
Mivel az ef-s bajonett aps-c, így az optika nem fogja megvilágítani a teljes ff szenzort, a sarkok sötétek lesznek. Canon-üveget csak drága adapterrel tudsz más rendszeren használni (Metabones), és nem is igazán ajánlott. 
#16272
Ha full frame az obid, teljesen kirajzolja a ff érzékelőket, ha APS-C-re teszed, akkor 1.5-ös szorzóval számolj és plusz egy fényértékkel. Az adapter csak a bázis távot növeli meg, ami a DSLR gépekhez képest a MILC-ekből hiányzik. Amennyiben MILC-re tennéd. Nem tudom pontosan mit szeretnél.
#16271
Sziasztok.
Lehet hülye kérdés, de biztosra akarok menni.
Ha egy ef-s bajonettes objektívet szeretnék átalakító adapterrel használni pl. Sony full frame vagy Canon eos M (M50) aps-c rendszeren, akkor a 135mm-es optikám gyújtótávolsága mennyiben fog változni? Magyarán, az adott szenzor képét teljesen kirajzolja?
köszi

beillesztett kép

#16270
Szeretem az ilyeneket. El lehet rajtuk flesselgetni.kacsint
#16269
Absztrakt naple cseppekkel :P

beillesztett kép

#16268
Sziasztok!

Ha valaki hétfőn esetleg Kaposvár fele járna:

beillesztett képMegnyílik a fotókiállításom, mely Namíbia csillagos egét mutatja meg. Egy más világ, más égbolttal. Ahol az innét látható csillagképek fordítva vannak és olyanokat is lehet látni, melyeket nálunk kitakar a horizont.

Ám ott zéró fényszennyezés van. Ráadásul 1800 méteres magasságban voltunk. Lenyűgöző volt a látvány, ahogy a Tejút centruma a fejünk felett delelt úgy, hogy árnyékot vetett. A holdsarló először a két szarvát mutatta meg, majd függőlegesen kelt fel.

A csillagok a horizontból keltek és szabad szemmel láthatóan oda nyugodtak bele. A két kísérőgalaxisunk, a Magellán felhők pedig mintha kiszakadtak volna a Tejútrendszerünkből.

Eme élményt, látványt próbálom különböző fotókkal átadni. nevet 17 órakor előadás élménybeszámoló is lesz, majd utána megnyílik a kiállítás.
nevet

Várok minden kedves érdeklődőt!
#16267
laza tehát akkor Canon. Jó lesz az vidám
#16266
Megvárom az M5 II-t, hátha elcsavarja a fejem.
#16265
Visszatérve a témához, néhány konkrét javaslat nevet
- Fuji XT 20 az XF18-55-ös kitüveggel, nagyon jó; hozzá egy plusz üveg (akár az XC-szériábol), és még mindig büdzsén belül vagy. 
- Canon M5 (a II még mindig nincs kint), akármelyik üveggel (nem vagyok Canon-fan :P)
- Sony A6500 pl. a 18-135-tel
-... és pl. egy mikro43? Pana vagy Oly ízlés szerint, kellemes üvegekkel, nagyon jó képminőséggel? Olympus OM-D EM5II plusz M.Zuiko 12-40/2,8 vagy 14-150II pl. super. Vagy a Pana Lumix G9 a 12-60-nal.

Vagy, vagy, vagy... vidám
#16264
Ez nagyon ott van laza
#16263
Azt a q!@#a eget, ez rohadt jó!! Tűéles, reflexből elkezdtem a monitoromról törölgetni a cseppeket vidám
#16262

beillesztett kép

#16261
Tényleg csak szubjektív az ok, nincs mentségem rá. vidám
Kompaktról (G15) váltanék, mert már rég kinőttem, meg el is ment már mellette a piac.
Leginkább a természetfotózás érdekel, az is főleg a víz alatt. Mondjuk ehhez elég lenne egy frissebb kompakt, pl G7X II illetve az idén érkező III. Ezen felül turistáskodáshoz, és sportfotózáshoz használom leginkább. Ez utóbbi igényli leginkább a második obit, ehhez nem elég a kompakt gép. Na persze a többihez sem, ha komolyan gondolja a 'zember. Már pedig … úgy érzem lenéztem a lejtőre, ami nem is tűnik se hosszúnak se meredeknek, pedig de. laza
#16260
Nagyon jó dolog a márkahűség, de van pontos oka is, vagy csak elvi? nevet
Pont az általad felhozott indok miatt kényszerülsz most váltásra, ha MILC mellett döntesz kacsint Ha meg APSC, akkor kétségtelenül nem jársz rosszul ha maradsz a hűségnél nevet Ebből a büdzsévől egy nagyon jó szettet össze lehet hozni (APSC-ről beszélek) ha egy utazózoomos kit obit, és egy portré, vagy nagylátós üveget (nem írtad mit is fotózól szívesen) vagy más speckó obit választasz mellé.
A szakmai részt leírta Nyuli vidám