Bioszféra
Azok az egerek! Azok pándimenziós lények háromdimenziós kivetülései, akik kérésére alkották meg a Földet, mint kísérleti laboratóriumot.
Egy ismerõsöm szerint nem is macska, hanem idegen lény, ami egy macska alakjában folytat kísérleteket az emberekkel... Lehet, hogy igaza van :-)
Az enyém savanyú káposztát, narancsot, nyers krumplihéjat, hagymát, paparikát, paradicsomot, almát, kivit, stb. Amikor vadast fõztem az uramnak, a macskának vágtam kicsike csíkokat a húsból, beraktam a tányérjába a macskakeksz tetejére, na õ akkor odament, leemelte a húst, és elkezdte a kekszet enni. A húst meg ki kellett dobni. Utálja... :-( Simán kinn hagyhatom a nyers halat a konyhában, hozzá se nyúl.
Igen, arra jártunk még szeptember végén. A bölények csak vendégeskedtek.
Nekem az egyik macskám a mákos beiglire kattan be.
Nekem az egyik macskám a mákos beiglire kattan be.
Értem én, ez valami gyõri szleng. A tesóm szokott nagyokat nézni vásárlásnál...de már kezdi megszokni a gyõri szakszavakat.
Nagyon szép.
Akkor nem tudom hogyan hívják. Olyan kis üvegedény, amiben a hecsedlit kapni.
Akkor nem tudom hogyan hívják. Olyan kis üvegedény, amiben a hecsedlit kapni.
Köszi Nola, kedves vagy.
A kis újhegyi lakótelep életét kísérõ tavacska, és az arborétumnak is beillõ parti sétány.
Annyira megörültem neki, hogy a lekvárostubusba öntöttem a következõ pohár teámat.
A kis újhegyi lakótelep életét kísérõ tavacska, és az arborétumnak is beillõ parti sétány.
Annyira megörültem neki, hogy a lekvárostubusba öntöttem a következõ pohár teámat.
Speciel nem fazékra gondoltam, hanem rántottás serpenyõre. Meg sem fordul a fejemben, hogy egy állatot meg lehet ölni azért, hogy a fazékban végezze... Egy karaláb, vagy egy krumpli az más téma :-)
Köszönöm.
Noli: Nem, nem õt bíztuk meg a reggeli összekapirgálásával, de nem is végezte (még) a fazékban. Mi pulykát ettünk.
Meglehet, nem a tulaj fog belõle lakmározni, hanem a kóborkutyák-macskák, mert egy hétközben forgalmas útszakasz környékén bóklászott.
Noli: Nem, nem õt bíztuk meg a reggeli összekapirgálásával, de nem is végezte (még) a fazékban. Mi pulykát ettünk.
Meglehet, nem a tulaj fog belõle lakmározni, hanem a kóborkutyák-macskák, mert egy hétközben forgalmas útszakasz környékén bóklászott.
A tyúkocska hogy került rá? Megtiszteltetésbõl, mert õ biztosította a reggelidet? ;-)
Nagyon szépek!
Nagyon szépek!
Hari: jó képek
Leifur: miért, lesz megint Orfû?
Marko: nem, az a terepgyaknak nem anyaga, csak alkalmazni kell tudni, különben hiába mondják hogy milyen különleges a hexagonális külsejû kvarc :-)
Leifur: miért, lesz megint Orfû?
Marko: nem, az a terepgyaknak nem anyaga, csak alkalmazni kell tudni, különben hiába mondják hogy milyen különleges a hexagonális külsejû kvarc :-)
Ürömpálinka. Anno az egyetemen szlovákiai évfolyamtársaim néha hoztak egy-egy üveggel át (akkoriban nálunk be volt tiltva az árusítása). Elég belõle néhány korty is, egy felestõl pedig be lehet rúgni.
Köszönöm, Dávid, bíztam benne, hogy lesz valaki itt, aki tudja a nevét :-)
Hát, nem tudom, hogy e zsenge ürömlevélke elég lenne-e egy jó abszinthoz :-)
Hát, nem tudom, hogy e zsenge ürömlevélke elég lenne-e egy jó abszinthoz :-)
Link Õ a 16-cseppes füsskata, aki éppen absinth-ot próbál készíteni.
Nagyon szépek a képeid, mint mindig.
Nagyon szépek a képeid, mint mindig.
Tejfölös gombának a legjobb! Kicsit fûszeres az íze minden pereszkének, ez a kevésbé fûszeresek közé tartozik. A márványos meg levesnek isteni. Azt idén sajna egy szemet se tudtam szedni, mert nem volt esõ. Bár lehet, hogy most az is lenne...
Könyvben, neten. Élõben soha :-) De tudok pár helyet, ahol szép, egészséges gyilkos galócák nõnek :-)
Fenyõpereszkét gyerekkorom óta szedek.
Szerintem a márványos pereszke jobban emlékeztet a párducra.
Fenyõpereszkét gyerekkorom óta szedek.
Szerintem a márványos pereszke jobban emlékeztet a párducra.
Nem szedte le a fejét. Nem bírta megenni az egészet, még kicsi. Nem õ fogta, találta.
Ezek szerint neked volt már szerencséd hozzá, jó lenne egyet igaziban látni. Te hol láttál párducpereszkét?
Te késsel jársz fotózni??? :-)
Sajnos nem volt, csak manikûrolló (alaptartozáka a táskámnak, tüskét kiválóan lehet vele kiszedni, ám gombát nem lehet, ahhoz nagyon rövid az éle...).
A párducpereszke pikkelyes, a fenyõ maximum sugarasan sávos kicsit. A fenyõ törékeny, nem túl nagy, a párduc kalapbõre lehúzható, a fenyõ ettõl rapityára törne. A párduc büdös, a fenyõ jó gombaillatú. A párduc púpos és a közepe púpos marad mindig, a fenyõ fiatalon kúpos, öregel kilapult, sosem púpos. Teljesen más árnyalatú szürkék. A fenyõ egérszürke, a párduc inkább drappos szürke. A fenyõ húsa fehér, és az is marad, a párduc tönkben barnul, ha megvágod.
Sajnos nem volt, csak manikûrolló (alaptartozáka a táskámnak, tüskét kiválóan lehet vele kiszedni, ám gombát nem lehet, ahhoz nagyon rövid az éle...).
A párducpereszke pikkelyes, a fenyõ maximum sugarasan sávos kicsit. A fenyõ törékeny, nem túl nagy, a párduc kalapbõre lehúzható, a fenyõ ettõl rapityára törne. A párduc büdös, a fenyõ jó gombaillatú. A párduc púpos és a közepe púpos marad mindig, a fenyõ fiatalon kúpos, öregel kilapult, sosem púpos. Teljesen más árnyalatú szürkék. A fenyõ egérszürke, a párduc inkább drappos szürke. A fenyõ húsa fehér, és az is marad, a párduc tönkben barnul, ha megvágod.
Ejnye! Kés nem volt nálad? A fenyõpereszkékre gondolok... Egyébként én még sosem ettem, nincs gyakorlatom a párducperszkétõl való megkülönböztetésben, ugyanis olyat még nem láttam. Igaz állítólag nálunk alig van belõle, de az a pár darab ne nekem jusson!