Kösz! Diót nem szoktatok közé tenni? egyszer kóstoltam egy ilyet (aszalt szilvában 1/4 dióbél - hosszanti szelet - ha érthetõ nevet) remek csemege. De vigyázni kell, mert ha nem elégé száraz a "köpeny" megavasodik a dió.
Idén nekem nem jött össze a szilva aszalás, piacon vett szilva napokig aszalva (nem sütõ, aszalógép) sem vesztett eleget borzasztó sok nedvességébõl és ami fura, jó pár a sötétkék színét bordós-barnásra váltotta és messze nem volt eléggé édes. az adag kb 1/3 lett használható....
A magot eddig és félkész aszalt állapotban próbáltam "kilõni" ilyenkor a magvaválók könnyen kiadják. Nagyon babra munka.... Eddig ódzkodtam attól, hogy felvágjam a gyümölcsöt, mert attól féltem kiszárad utána.