Paradicsomnál nálatok mit hívnak "vészmadárgombának" szakmailag, közérthetõbben?Kíváncsi vagyok, mit nevez ennek a helyi tájszólás, vagy zsargon.
Patiszon, Tök, Rántott tök? vidám Te jó ég, ettõl a melóhelyen 1-2 órán belül összeakadna a lábam a végkimerültségtõl?
Egyszer ettem ezek közöl a Patiszonból egy nagyon jót, Gyõr környéki szokás, a Rántott patiszont ecetes,pici cukros, só bors, olyan salátaleves lében, kisütés után beletenni és hideg helyen állni hagyni, 4-5 napig, pincében a bor mellett /anya megnézem, hogy áll a rántott Pati/ vagy hûtõben.
Igazán tartalmas sült hús, és kemény kaják mellé savanyúság szerûen tálalva.Nekem nagyon ízlett, már többször csináltunk ilyet azóta, a gyomrot helyrerakja, nem tudsz a fõételbõl még ha hidegen zsírosan is tálalják túllakni.Szerintem ínyenc kaja, helyi sajátosság, Én Ravazdon ettem, rá kb. 1,5 liter jó bor, Isteni volt.És kutya bajom se.