Pont azon gondolkodtam ma, hogy látva a kánikulát és a májusi-júniusi esõk ellenére kiszáradt talajt, a címerezõ kukoricának kellene a csapadék.
Ahol most van egy nagyobb zuhé ezekbõl a helyi zivatarokból, ott biztosan szép lesz a kukorica, de sokfelé láthatóan megsínylik a kánikulát.
Napersze Olaszország más tészta, ott öntözik, felénk nemnagyon.
Egyébként múlt hét elõtti héten csütörtök-péntek-szombaton jártam Olaszországban, és Padova, Bologna, Ferrara környékén akkor állt úgy a kukorica, mit nálunk az elmúlt napokban, tehát 1,5 héttel vannak elõrébb a kukoricák. Úgy, hogy nyilván ott elõbb vetették el, nálunk meg az ország más területeihez képest extrakésõn. Kis túlzással amit elõbb (de nem az olaszok elõtt) elvetettek nálunk, az 5 nappal van csak hátrébb.
Közben egy két szakkönyv elolvasása után az embernek olyan érzése támad, hogy a szakik szerint itt kb. fél évvel van minden hátrébb, mint ott.