Azért az Alföldön is vannak igen kedvezõ mikroklímás területek, csak két példa: Nem véletlenül világhírû a kecskeméti kajszitermesztés, vagy a gönci barack (igaz Gönc már nem az Alföld.) Pl. nálam is vannak kedvezõ adottságú helyek a gyümölcstermesztésre,néhány tíz méter magas domboldalak, és máris töredéke a tavaszi elfagyás.Komoly õszi, és kajszibarackosok vannak nem csak itt, hanem a bükkaljai területeken több helyen. Ez a rész a városban ahol lakom imádnivaló! A legkiválóbb termõtalajú terület (A környék messzeföldön híres gabonatermõ talaja közelében) Laza szerkezetû, de tápanyagban gazdag, jóformán mindenféle gyümölcs jól, vagy kitûnõen megterem, a szõlõ is szereti, emellett a tavaszi elfagyástól a legkevésbé veszélyeztett rész. Pedig komoly próbatételnek van kitéve ez a terület, hiszen a város ÉK-i végeinek növényei az uralkodó téli ÉK-i széltõl sokat szenvedhetnek. Számtalan példa van arra, hogy az alacsonyabban fekvõ területek gyümölcsfái elfagynak virágzáskor, itt pedig jóval mérsékeltebb , vagy egyáltalán nincs kár, pedig "csak " 10 - 20 méteres szintkülönbségek vannak. Az alföldön sok helyen homok, löszhátakon vannak a szõlõk, gyümölcsösök, századok alatt kipróbált, bevált területek ezek, igaz ezt viszonylagosan kell érteni.

Végül egy kis OFF nevet :Link