No azért ez enyhe túlzás! Ott van még a kamcsatkai mézbogyó, fekete berkenye, meg a kedvencem az elaeagnus umbellata (legyen mondjuk pirosbogyós ezüstfa). Asszem 3 éve -6 fokban (szintén április elején) virágzott. Nem igazán zavarta, ugyanannyi termése lett laza Lekvárt is lehet belőle főzni, olajtartalma is van még mellé, meg persze gyógynövény/bogyó is 20x-os likopin tartalommal a paradicsomhoz képest (Ámerikában ugyanakkor invazívnak nyilvánították).

Csak az zavar, hogy még mindig nem tudtam rájönni, hogy kb. 3-7 éves koromból minek az szagára hasonlít a virágzáskori illata, valamilyen tisztálkodószer, vagy Azúr üzlet lesz a gyanúsított.
/viszont 15 éves koromban, egyetlenegyszer laza, volt egy márkás cipőm, annak egyértelműen sárgabarackvirág illata voltvidám/

Amúgy  szeretem a régi magyar gyümölcsfajtákat is, van itthon Batul, Húsvéti rozmaring, bordás alma, régi körték, helyi szilvák (meg a nemtomszilvanevet), meg a legújabb magról ültetett 3. évesen virágzó őszibarack. Ezeket metszeni, meg  permetezni sem kell (mondjuk én a többit sem).