2024. április 25., csütörtök

Indul a MetNet előrejelzési versenyének 27. sorozata

MetNet - Publikálva: 2017-11-13 22:20 | Becsült olvasási idő: kb 2 perc.

27. alkalommal veszi kezdetét a hazánkban egyedülállónak számító előrejelzési verseny. A játékban bárki részt vehet, aki regisztrált tagja a MetNet-közösségnek.

 

 

 

Az első versenykört még 2002-ben bonyolítottuk le. A játék indulása óta eltelt tizenöt év, menet közben kisebb-nagyobb szabályváltoztatások ugyan szinte minden évben történtek, ám jellegét tekintve azóta sem sokat változott játékos versenyünk. A változtatásokkal igyekeztünk finomítani a pontozáson, hogy az minél igazságosabb legyen.

 

Az előző szezonban két markánsabb változást is eszközöltünk a verseny lebonyolításában: egyrészt bevezettük a borultsági fok oktára történő tippelését, másrészt két új helyszín is debütált a vajdasági Palics és a felvidéki Kassa személyében.

 

A most következő szezonban újabb úttörő változások lépnek életbe a versenyben, ezek a következők:

1.,  Változik a csapadék-egzisztencia pontozása: az eddigi egyszerű választásos (lesz/nem lesz) rendszert felváltja a mennyiségi kategóriák szerinti besorolás. A következő kategóriákból lehet választani:
- 0,0 mm (maximum csapadéknyom)
- 0,1-1 mm
- 1,1-5 mm
- 5,1-10 mm
- 10< mm

A pontozás a következőképpen alakul: a lehulló csapadék mennyiségének megfelelő kategória pontos találata 3 pontot ér, a szomszédos kategória eltalálása 1 pontot eredményez, ennél nagyobb tévedésért nem jár pont.

 

2., Hulló csapadék és köd egyidejű megjelenésekor a köd jelenidőt tippelők az eddigi 0 helyett 2 pontot kapnak. Ugyanakkor továbbra is prioritást élvez a magasabb kódszámú jelenidő, így a hulló csapadék típusát pontosan eltalálók továbbra is 5, a halmazállapotot vagy záporos jelleget tévesztők továbbra is 3 pontot kapnak.
Ilyen esetekben manuálisan történik a forduló lepontozása, így a szokottnál több időt vehet igénybe az adott forduló lezárása.

 

A 2017. évi nyári versenykör 1. helyéért az utolsó fordulóig kiélezett küzdelem folyt a versenyzők között, végül szoros csatában rutinos versenyző tört a csúcsra, hiszen honza hajrázott a legjobban, így ő végzett az 1. helyen. A dobogó 2. fokára a kiegyensúlyozottan jó teljesítményt nyújtó MacBook állhatott fel, míg a virtuális bronzérmet nagy visszatérőnk, Derick fórumtársunk szerezte meg.

 

A most következő téli sorozatban is összpontszám szerint hirdetünk győztest, mégpedig húsz fordulóból a legjobb tizenhét forduló eredményét figyelembe véve.

 

A 15 hazai állomás mellett - az előző néhány versenykörhöz hasonlóan, lassan hagyományosan - több külföldi is szerepel a listában: Bécs (Wien-Hohe Warte), Csíkszereda (Miercurea Ciuc) és a Lomnici-csúcs (Lomnický štít) már ismert lehet a rutinosabb versenyzőink számára, a fentiek értelmében pedig ezúttal másodszor már Palics és Kassa is a külhoni helyszínek listáját erősíti. A viszonylag új szabály, miszerint az előző versenykör első 20 helyezettje (a helyezésük sorrendjében) határozza meg a soron következő forduló időpontját és helyszínét, ezúttal sem változik.

 

Érdemes tehát részt venni a versenyben, hiszen a mostani sorozat első 20 helyezettjének a következő, nyári körben jár majd ez a lehetőség!

 

Az első forduló helyszíne a debreceni állomás, időpontja 2017. november 19. (vasárnap) 16 óra. Az 1,2-es szorzójú tippek leadására 2017. november 16-án (csütörtökön) 16 óráig van lehetőség! Aki szeretne biztosabbra menni, az pedig a verseny időpontja előtt 24 órával, azaz legkésőbb november 17-én (szombaton) 16 óráig adhatja le előrejelzését.

 

A tipp leadására az alábbi linken van lehetőség: Tippelek

 

 

 

Minden kedves regisztrált felhasználót szeretettel invitálunk a versenysorozatban való részvételre, és egyúttal sok sikert, hasznos időtöltést kívánunk!

Vissza a hírek főoldalra