2024. április 26., péntek

Milyen idő lesz a hosszú hétvégén ?

Időjárás-változás - Publikálva: 2019-08-16 12:32 | Becsült olvasási idő: kb 1 perc.

Az előttünk álló hosszú hétvégén egyre melegebb és többnyire száraz idő várható, nézzük részletesen mire is számíthatunk.

A Brit-szigetek közelében örvénylő ciklon előoldalán délnyugat felől napokon keresztül többnyire száraz és egyre melegebb levegő áramlik fölénk. Ez az időjárási helyzet egészen augusztus 21-ig kitarthat.

 

 

 

Augusztus 17., szombat

Szombaton a napsütés mellett többször megnövekedhet a felhőzet és főként keleten helyenként előfordulhat kisebb záporeső. A hőmérséklet általában 24 és 28 fok közé emelkedik.

Augusztus 18., vasárnap

Vasárnap a Dunántúlon több, keleten kevesebb napsütésre számíthatunk, keleten fordulhat elő egy-két helyen futó záporeső. A hőmérséklet a délutáni órákra többnyire 25 és 32 fok közé emelkedik.

Augusztus 19., hétfő

Hétfő országszerte sok napsütésre számíthatunk, csupán délen szűrhetik fátyolfelhők a napsütést, csapadék sehol sem várható. A hőmérséklet általában 27 és 33 fok közé emelkedik.

Augusztus 20., kedd

Augusztus 20-i nemzeti ünnepünkön napközben sok napsütésre számíthatunk, csupán kevés fátyolfelhő zavarhatja meg a napsütést, csapadék nem várható. Kánikulai melegre számíthatunk, a hőmérséklet általában 30 és 35 fok közé emelkedik, de az Alföldön pár fokkal melegebb is lehet.

 Kedd délután:

 

 

A mostani számítások szerint tűzijátékok alatt az esti órákban is többnyire száraz maradhat az idő, de északnyugatra besodródhat már egy-két zápor, zivatar.

 Kedd este:

 

 

További részletes előrejelzéseink: LINK

Borítókép: MTI

Vissza a hírek főoldalra