2024. március 19., kedd

MetNet találkozó Hatvanban

MetNet - Publikálva: 2017-02-20 20:39 | Becsült olvasási idő: kb 1 perc.

2017. 02. 18-án Hatvanban került megrendezésre a 2017. évi országos MetNet-találkozó. Fergeteges, ám mégis családias hangulatban telt a szombati napja azoknak, akik ellátogattak a rendezvényre, és ellátogattunk Kékestetõre is, ahol Magyarország legmagasabban elhelyezkedõ észlelõs állomása fekszik.

Nem sokkal 9 óra után megérkeztek a találkozó elsõ résztvevõi, akik a Zöldfa vendéglõben gyülekeztek. Kevéssel utánuk érkeztek a többiek is, velük együtt pedig - többek között - a Lujó által küldött jó kis "békéscsabai gyógyszer", mely testvériesen el lett osztva a résztvevõk között.

 

09:45-kor a csapat útnak indult Kékestetõre, ahol elõször ellátogattunk az Országos Meteorológiai Szolgálat fõállomására. 

 

A csapat egy része észlel

 

Igen nagy tétje volt a 12:40-es észlelésnek, ugyanis akik legpontosabban jelezték elõre az aktuális helyzetet Kékestetõre, azok kaptak Koczkástól egy kis szeretetcsomagot. Az eredményhirdetés elõtt viszont még volt részünk egy közös szánkózásban és hógolyózásban is.

 

"A végtelenbe és tovább" coontac (hátul) és TLT (elõl) vágott neki merészen az északi sípályának

 

Egy moderátor (Zivipötty) téli fegyvere

 

Csoportkép a csúcskõnél. Perico is hiányzott a képrõl, ugyanis kereste az erdõben az 5 okta felhõzetet

 

14:30-kor a csapat ebédelni indult a mátrafüredi Benevár étterembe, ahol bõ eszmecserét folytattunk többek között a Namias-ciklusról és az elõrejelzések beválásáról is.

 

Ebéd közben

 

Nem sokkal 5 óra elõtt pedig visszaindultunk Hatvanba, ahol az after party helyszíne a Zöldfa-vendéglõ volt. Elsõ körben Koczkás kihirdette az elõrejelzési verseny 3 dobogósának a nevét.

 

Harmadik helyezett a "hazai terepen" játszó Picike2011 lett

 

 

Második helyen zárt davidi

 

Elsõ helyezett pedig palui lett Gyõrbõl

 

"Be is dobjuk a közösbe, palui?"

 

Ezúton is köszönjük Koczkásnak, hogy lebonyolította ezt a nagyon jól sikerült találkozót. 

 

További képek: https://www.metnet.hu/keptar?m=keptar&f=378

 

 

Vissza a hírek főoldalra