Metnet hírek

MetNet találkozó Hatvanban

MetNet - Publikálva: 2017-02-20 20:39

2017. 02. 18-án Hatvanban került megrendezésre a 2017. évi országos MetNet-találkozó. Fergeteges, ám mégis családias hangulatban telt a szombati napja azoknak, akik ellátogattak a rendezvényre, és ellátogattunk Kékestetőre is, ahol Magyarország legmagasabban elhelyezkedő észlelős állomása fekszik.

Nem sokkal 9 óra után megérkeztek a találkozó első résztvevői, akik a Zöldfa vendéglőben gyülekeztek. Kevéssel utánuk érkeztek a többiek is, velük együtt pedig - többek között - a Lujó által küldött jó kis "békéscsabai gyógyszer", mely testvériesen el lett osztva a résztvevők között.

 

09:45-kor a csapat útnak indult Kékestetőre, ahol először ellátogattunk az Országos Meteorológiai Szolgálat főállomására. 

 

A csapat egy része észlel

 

Igen nagy tétje volt a 12:40-es észlelésnek, ugyanis akik legpontosabban jelezték előre az aktuális helyzetet Kékestetőre, azok kaptak Koczkástól egy kis szeretetcsomagot. Az eredményhirdetés előtt viszont még volt részünk egy közös szánkózásban és hógolyózásban is.

 

"A végtelenbe és tovább" coontac (hátul) és TLT (elől) vágott neki merészen az északi sípályának

 

Egy moderátor (Zivipötty) téli fegyvere

 

Csoportkép a csúcskőnél. Perico is hiányzott a képről, ugyanis kereste az erdőben az 5 okta felhőzetet

 

14:30-kor a csapat ebédelni indult a mátrafüredi Benevár étterembe, ahol bő eszmecserét folytattunk többek között a Namias-ciklusról és az előrejelzések beválásáról is.

 

Ebéd közben

 

Nem sokkal 5 óra előtt pedig visszaindultunk Hatvanba, ahol az after party helyszíne a Zöldfa-vendéglő volt. Első körben Koczkás kihirdette az előrejelzési verseny 3 dobogósának a nevét.

 

Harmadik helyezett a "hazai terepen" játszó Picike2011 lett

 

 

Második helyen zárt davidi

 

Első helyezett pedig palui lett Győrből

 

"Be is dobjuk a közösbe, palui?"

 

Ezúton is köszönjük Koczkásnak, hogy lebonyolította ezt a nagyon jól sikerült találkozót. 

 

További képek: https://www.metnet.hu/keptar?m=keptar&f=378

 

 

Vissza a hírek főoldalra