2024. április 24., szerda

Milyen idő lesz május elsején?

Időjárás-változás - Publikálva: 2019-04-28 18:38 | Becsült olvasási idő: kb 1 perc.

A jelenlegi számítások szerint a munka ünnepén, ha szabadtéri programokat szeretnénk meglátogatni, vagy csak szimplán kirándulni, akkor jó, ha lesz nálunk egy esernyő vagy legalább egy kiskabát, változékony, de főként a Dunántúlon kellemesen meleg időnk lehet, nézzük részletesen...

Szerdán délelőtt:

A nyugaton közepesen, másutt erősen felhős, vagy borult lehet az ég, a Tiszától keletre fordulhat elő eső záporeső. A hőmérséklet kora délelőtt nyugaton 11 és 14 fok között, keleten 9 és 12 fok között alakulhat.

 

(Délelőtti időjárási helyzet)

Szerdán délután:

A Dunántúl nyugati kétharmadán a napsütés mellett időszakosan felhőátvonulásokra számíthatunk és ezekből a felhőkből a délnyugati határvidék közelében záporok alakulhatnak ki, sőt egy-egy zivatar sem zárható ki. Az ország többi részén továbbra is erősen felhős vagy borult lehet az ég és a keleti határvidéken továbbra is lehet csepergő eső. A Dunántúlon a pár órás napsütés hatására 19 és 20 fok közé emelkedhet a hőmérséklet, de a Dél-Dunántúlon 20 fok feletti hőmérsékletek is előfordulhatnak. A Dunától keletre pár fokkal hűvösebb lehet az idő, általában 16 és 19 fok közé emelkedhet a hőmérséklet, de a csapadékos keleti határszélen pár fokkal hidegebb is lehet az idő.

(Délutáni időjárási helyzet)

Borítókép: Imre Zsombok

Vissza a hírek főoldalra