2024. április 25., csütörtök

Meleg időt hoz a szilveszter és az újév

Időjárás-változás - Publikálva: 2022-12-29 15:33 | Becsült olvasási idő: kb 1 perc.

Az átlagosnál jóval melegebb karácsony után a szilveszter és az újév is az évszakhoz képest igen meleg időt tartogat a számunkra! Nézzük a részleteket.

Az Atlanti-óceán és a Skandináv-félsziget felett ciklonok örvénylenek, ezzel szemben a kontinens délkeleti felén anticiklon helyezkedik el. A ciklonok és az anticiklon közös áramlási rendszerében az év utolsó napjain Afrika felől igen meleg levegő áramlik Európa nyugati felére és hazánk fölé is.

 

 

Időjárási helyzet szilveszterkor

 

Szilveszter délelőtt még északon és keleten előfordulhat kisebb csapadék, majd ez a nap folyamán megszűnik, és nyugat felől az ország nagy részén szakadozottabbá válik, elvékonyodik a felhőzet, hosszabb-rövidebb időszakokra nap is kisüt, északkeleten azonban maradnak a felhősebb tájak. A tartósan napos területeken kifejezetten meleg lesz az időjárás, északnyugaton és délnyugaton a 16 fokot is megközelítheti, sőt, néhol meg is haladhatja a hőmérséklet, ezzel szemben a felhősebb északkeleti tájakon 10 fok alatt ragadhat a hőmérő higanyszála.

 

 

Becsült hőmérsékletek szilveszter délután (OMSZ/ECMWF)

 

Szilveszter éjszaka is tavasziasan enyhe lesz az idő, éjfélkor az Alpokalja, illetve az északi, északkeleti tájak kivételével többnyire 5 fok feletti, enyhe idő a legvalószínűbb, sőt, délnyugaton és északnyugaton a kissé szelesebb helyeken 10 fok körüli értékek is elképzelhetőek, és csapadék sem fogja megzavarni az ünneplést.

 

 

Becsült hőmérsékletek szilveszter éjfélkor (OMSZ/ECMWF)

Vissza a hírek főoldalra