2024. március 28., csütörtök

Indul a MetNet előrejelzési versenyének 29. sorozata

MetNet - Publikálva: 2018-11-06 19:39 | Becsült olvasási idő: kb 2 perc.

29. alkalommal veszi kezdetét a hazánkban egyedülállónak számító előrejelzési verseny. A játékban bárki részt vehet, aki regisztrált tagja a MetNet-közösségnek.   

Az első versenykört még 2002-ben bonyolítottuk le. A játék indulása óta eltelt tizenhat év, menet közben kisebb-nagyobb szabályváltoztatások ugyan szinte minden évben történtek, ám jellegét tekintve azóta sem sokat változott játékos versenyünk. A változtatásokkal igyekeztünk finomítani a pontozáson, hogy az minél igazságosabb legyen.

 

A 2017/2018. évi téli versenykörben újabb úttörő változások léptek életbe a versenyben, hiszen a csapadékegzisztencia tippelésénél az addigi egyszerű választásos (lesz/nem lesz) rendszert felváltotta a mennyiségi kategóriák szerinti besorolás, illetve a csapadéktevékenységgel egyidejűleg észlelt köd is hoz immáron pontot a konyhára, szám szerint 2-t.

 

A mostani, 2018/2019. évi téli körben a verseny pontozását érintő változás nem, csak a helyszínekkel kapcsolatos alábbi módosítás lép életbe:


- Budapest-Pestszentlőrinc állomás hétköznapokon csak éjszakai szolgálatot lát el, azaz 21 HLT és 08 HLT közötti időpont választható. Hétvégén ilyen korlátozás nincs érvényben.

 

A 2018. évi nyári versenykör 1. helyéért - lassan már a szokásoknak megfelelően - az utolsó fordulóig kiélezett küzdelem folyt a versenyzők között, végül szoros csatában az előző sorozat bronzérmese, azaz MacBook hajrázott a legjobban, így ő végzett az 1. helyen. A dobogó 2. fokára a verseny több mint felében az élen portyázó mzs állhatott fel, akinek így végül be kellett érnie az ezüstéremmel. A 3. helyet a végig jól teljesítő hófúvás fórumtársunk szerezte meg.

 

A most következő nyári sorozatban is összpontszám szerint hirdetünk győztest, mégpedig húsz fordulóból a legjobb tizenhét forduló eredményét figyelembe véve.

 

A 15 hazai állomás mellett - az előző néhány versenykörhöz hasonlóan, lassan hagyományosan - több külföldi is szerepel a listában: Bécs (Wien-Hohe Warte), Csíkszereda (Miercurea Ciuc), Lomnici-csúcs (Lomnický štít), Palics és Kassa is a külhoni helyszínek listáját erősíti. A viszonylag új szabály, miszerint az előző versenykör első 20 helyezettje (a helyezésük sorrendjében) határozza meg a soron következő forduló időpontját és helyszínét, ezúttal sem változik.

 

Érdemes tehát részt venni a versenyben, hiszen a mostani sorozat első 20 helyezettjének a következő, nyári körben jár majd ez a lehetőség!

 

A Viharsarokban kezdjük a menetelést, az 1. forduló helyszíne a békéscsabai állomás, időpontja 2018. november 11., vasárnap 10 óra. Az 1,2-es szorzójú tippek leadására 2018. november 8., csütörtök 10 óráig van lehetőség! Aki szeretne biztosabbra menni, az pedig a verseny időpontja előtt 24 órával, azaz legkésőbb november 10. (szombat) 10 óráig adhatja le előrejelzését.

 

A tipp leadására az alábbi linken van lehetőség: Tippelek

 

 

 

Minden kedves regisztrált felhasználót szeretettel invitálunk a versenysorozatban való részvételre, és egyúttal sok sikert, hasznos időtöltést kívánunk!

 

 

Vissza a hírek főoldalra