2024. április 24., szerda

Jelentősebb éghajlati anomáliák és események (2017. szeptember)

Érdekességek - Publikálva: 2017-10-30 11:25 | Becsült olvasási idő: kb 1 perc.

Az idei esztendőtől kezdve a szupercella.hu-n közölt havi globális hőmérsékleti anomália elemzések ezúttal már Metnet-en is elérhetőek lesznek. A soron következő, kilencedik cikkben 2017 szeptemberéről szóló ábrát közöljük. A nagyobb méretű kép megjelenítése érdekében kattints az képre!

Összegzés: Szinte még el sem kezdődött az esztendő kilencedik hónapja, világszerte a meteorológia került a figyelem középpontjába, ugyanis az Irma névre keresztelt hurrikán éppen születőben volt az Altanti-óceánon, s életútja során számos rekordot közelített meg. Ennek okán természetesen központi szerepet érdemel a Globális Éghajlati Anomáliákat feldolgozó ábrában. Irma mellett természetesen a Maria hurrikán mellett sem szabad elmenni szó nélkül, hiszen elődjéhez hasonlóan ő is komoly pusztítást végzett. 
A világ többi pontján is akadtak ezen felül érdekességek. Az Egyesült Államokban továbbra is komoly szárazság és a vele járó tűzvészek pusztítottak, ezzel szemben Új-Zélandon számos területen új csapadékrekord született. Európában valamivel hűvösebb szeptemberünk volt, mint amit az átlagok alapján várni lehetett volna...

További érdekességekért kattintsatok az ábrára! Jó böngészést!

 

(forrás: Noaa.gov)

Ábrát fordította: Komjáti Kornél

Vissza a hírek főoldalra