2024. április 20., szombat

Wieser Andrásra, MetNet-es nevén Bandibára emlékezünk

MetNet - Publikálva: 2020-05-16 21:28 | Becsült olvasási idő: kb 1 perc.

In memoriam Wieser András

Talán első olvasásra nem mindenki tudja, ki volt ő. Pedig egy igen népszerű észlelőtársunk távozott közülünk. Wieser András, vagy ahogy legtöbben ismertük, Bandibá sajnos március elején saját lakásában örökre lehunyta szemét.

 

 

Bandiba 1952. december 11-én született Budapesten. A BME-n szerzett gépészmérnöki diplomát. Az egyetem elvégzése után a Mezőgép Fejlesztő Intézetben dolgozott egészen annak megszűnéséig. Ezután a Kertészeti Egyetemen óraadó tanárként dolgozott 2015-ig. Sajnos a nyugdíjas éveit nem sokáig tudta élvezni.

Bandibával egy nagyszerű embert veszítettünk el. Mindene volt a meteorológia. Budapest belvárosában lakott, ennek ellenére igyekezett olyan mérőhelyet kialakítani, ahol több műszert is üzemeltetett. Amíg az egyetemen dolgozott, ott is üzemeltetett egy állomást.

Közösségünknek nagyon aktív tagja volt. Szinte nem volt olyan találkozó, ahol ne tette volna tiszteletét. Mindenkivel baráti viszonyt alakított ki. Őszinte magatartásáért, közvetlen stílusáért tisztelték és szerették.

Búcsúzunk Tőled, nyugodj békében, Bándi bá!

 

Írta: Takács László (talaci)

 

Vissza a hírek főoldalra