2024. április 25., csütörtök

ÚJABB CSAPADÉKHULLÁM ÉRKEZIK!

Időjárás-változás - Publikálva: 2020-10-12 12:40 | Becsült olvasási idő: kb 1 perc.

Kedden dél felől újabb, a hétfőinél valamivel intenzívebb csapadékzóna érkezik, így marad a borongós, barátságtalan idő.  

KIADÓS CSAPADÉK: 

Hétfőről keddre virradó éjszaka dél felől tehát egy újabb csapadékzóna érkezik, mely főként az ország középső és keleti felét fogja érdemben öntözni a keddi napon. A legtöbb csapadék várhatóan az északi-északkeleti megyékben hullhat: ezeken a területeken 24 óra alatt akár 35-40 mm feletti csapadékösszegek is előfordulhatnak. A Duna vonalának széles sávjában, valamint a Duna-Tisza közén általában 20-25 mm csapadék hullhat le kedd éjfélig, ugyanakkor a keleti-délkeleti határszélen, illetve nyugaton jóval kisebb a kiadós csapadék esélye. 

 

ERŐS, VIHAROS SZÉL:

Kedden főként a Balaton térségében, valamint északnyugaton akár 70 km/h-t elérő, vagy azt meghaladó széllökésekre is számíthatunk, de a Dunántúl más részein, sőt északkeleten is előfordulhatnak erős lökések.

Érdekesség képpen megjegyeznénk, hogy kedd reggeltől a kb. 600-700 m magas, vagy a feletti hegyekben az eső havasesőbe, havazásba is válthat, de erről részletesebben csak később jelentkezünk.

Előrejelző: Kiss Kevin [kk]

Vissza a hírek főoldalra