2024. március 29., péntek

Milyen lesz az idő Szilveszterkor?

Időjárás-változás - Publikálva: 2019-12-27 20:31 | Becsült olvasási idő: kb 1 perc.

Az év utolsó napján, illetve az újév első óráiban kissé változékony, de hazánk nagy részén viszonylag enyhe idő várható. Nézzük részletesebben, hogy milyen idő is vár ránk.

Szilveszter napján a mostani számítások szerint egy gyenge hidegfront éri el hazánkat, hatására erősen felhős lesz az ég és kisebb záporok is előfordulhatnak, az északnyugati irányból fújó szél főként a Győr-Szeged tengelyen meg is élénkülhet. A hőmérséklet többnyire 2 és 8 fok közé emelkedhet a délutáni órákra, de a szélcsendes északkeleti határvidéken 0 fok körül alakulhat. Ezzel szemben a szelesebb északnyugaton akár 10 fokot is mérhetünk.

 

 

Az újév első óráiban északkeleten több, másutt kevesebb lehet a felhő, csapadékra csak kicsi az esély. Az északnyugati irányból fújó szél időnként megélénkülhet. A hőmérséklet általában 0 és 3 fok között lehet éjfél körül, de a szélvédettebb északkeleti, illetve délnyugati tájakon több fokkal fagypont alatt alakulhat a hőmérséklet. Hajnalra országszerte 0 fok köré csökkenhet a hőmérséklet, de a fentebb már említett északkeleti, délnyugati területeken -3 és -1 fok között szóródhatnak a minimum értékek.

 

 

További előrejelzéseinket itt olvashatják: Link

Vissza a hírek főoldalra