2024. április 24., szerda

Milyen idő lesz karácsonykor?

Időjárás-változás - Publikálva: 2020-12-20 10:19 | Becsült olvasási idő: kb 1 perc.

Az utóbbi pár évhez képest idén különösen nehéz a karácsonyi időszak időjárásának előrejelzése, hiszen jelentős változás előtt állunk. Nézzük milyen idő is lesz karácsonykor!

Az utóbbi hetekben nagyrészt anticiklon hatása alatt volt hazánk és Európa nagy része is, viszont karácsonyra jelentősen átalakul az egész kontinens időjárása. Az Atlanti-óceán felől ciklonok "törnek be" a kontinensre és ezen ciklonok hátoldalán sarkvidéki eredetű levegő árasztja el Európa nagy részét és hazánkat is.

 

 

December 24, csütörtök

 

A közelgő hidegfront hatására a nap nagy részén erősen felhős, vagy borult lesz az ég, csak rövid napos időszakok fordulhatnak elő. Eleinte csak északon, délutántól már egyre többfelé számíthatunk esőre, záporra, délnyugaton néhol zivatarra. A front előterében még igen meleg levegő áramlik fölénk, helyenként a 15 fokot is elérheti a hőmérséklet.

 

 

December 25, péntek

 

Péntekre virradóra átvonul felettünk a hidegfront, a front felhőzetéből főként délnyugaton várható jelentős mennyiségű csapadék. A szél fokozatosan északnyugatira fordul és megélénkül. A bezúduló hideg levegő hatására a reggeli órákban az esőt délen, délnyugaton néhol havas eső is felválthatja. Napközben csökken a csapadékhajlam, délután északon már a felhőzet is felszakadozhat.

 

 

December 26, szombat

 

Szombatra virradóan változóan felhős lesz az ég hazánk felett és hosszú idő után az ország nagy részén fagyra számíthatunk. Napközben napos, felhős időszakok váltakozhatnak, csak néhol fordulhat elő hózápor. A nappali hőmérsékleti értékek jellemzően 5 fok alatt maradnak.

 

 

Összefoglalva: Idén meglehetősen változékony lesz az időjárás az ünnep alatt, és ahogy az előrejelzésből is kiolvasható, síkvidéken ebben az évben sem lesz fehér a karácsony.

Vissza a hírek főoldalra