2024. március 29., péntek

Milyen idő lesz húsvétkor?

Időjárás-változás - Publikálva: 2020-04-07 21:07 | Becsült olvasási idő: kb 1 perc.

Sajnos a vírus helyzet miatt nem lesz olyan jó hangulatú az idei húsvét, de azért nézzük, hogy milyen időjárásunk is lesz az ünnep alatt. Annyit előre elárulhatunk, hogy nagyon kellemes időjárás vár ránk, de nézzük részletesen!

A Nagyhéten felettünk elhelyezkedő anticiklon húsvétra elmozdul kelet felé és fokozatosan egy Skandinávia felett örvénylő ciklon előoldalára kerül hazánk. A ciklon előoldalán meleg, szubtrópusi levegő áramlik fölénk, aminek hatására már-már kora nyáriasan meleg lehet az idő.

 

 

Nézzük pontosan milyen idő is lesz húsvétkor:

Húsvét vasárnap napközben délnyugat felől fátyolfelhők érkeznek fölénk, de ezek a felhők csak szűrni tudják a napsütést. A délnyugati szél főként a Kisalföldön megélénkülhet. A hőmérséklet a délutáni órákra általában 19 és 23 fok közé emelkedhet.

 


Húsvét másnapján, hétfőn már több lehet felettünk a felhő, de emellett pár órára kisüthet a nap is. Valamikor a délután második felében a fent említett skandináv ciklon hidegfrontja megközelíti hazánkat, aminek hatására délután főként északon előfordulhat már egy-egy futó zápor, esetleg zivatar. A délnyugati szél többfelé megélénkülhet, sőt erős lökések is előfordulhatnak. A hőmérséklet a legmelegebb órákra 20 és 25 fok közé emelkedhet.

 

 

 

Vissza a hírek főoldalra