2024. április 24., szerda

Milyen idő lesz a hosszú hétvégén?

Időjárás-változás - Publikálva: 2020-08-16 11:10 | Becsült olvasási idő: kb 1 perc.

A mostani számítások szerint igazi nyári időt tartogat a hosszú hétvége nagyobbik része. Nézzük tehát milyen időre is számíthatunk pontosan.

Augusztus 20-án, csütörtökön napközben eleinte országszerte sok lesz a napsütés, majd a megnövekvő gomolyfelhőkből északon és keleten néhol előfordulhat zápor, esetleg zivatar. A hőmérséklet általában 25 és 30 fok közé emelkedik az ünnepnapon.

 

 

Pénteken egy az Atlanti-óceán felett örvény ciklon előterében, Afrika felől szubtrópusi eredetű meleg és egyben száraz levegő áramlik Közép-Európa fölé.

 

 

Ennek következtében pénteken délután az ország nagy részén derült lesz az ég, talán keleten lehetnek még erősebben gomoly felhős tájak és néhol záporeső is kialakulhat. A melegedés már 2 méteren is érezteti a hatását, többfelé emelkedhet már 30 fokig, vagy kicsivel 30 fok fölé a hőmérséklet.

A mostani számítások szerint ez a meleghullám szombaton tetőzhet, ekkor többfelé kúszhat 30 fok fölé a hőmérséklet, sőt a déli tájakon a 35 fokot is megközelítheti a hőmérő higanyszála.

 

 

Jelenleg úgy néz ki, hogy vasárnap a fent már említett Atlanti-óceán felett elhelyezkedő ciklonnak a hidegfrontja érheti el hazánkat és okozhat pár fokos hőmérséklet csökkenést és ismét záporos, zivataros időt.


Összefoglalva a hosszú hétvége nagy részt jó időt tartogat számunkra, csupán vasárnapra romolhat el az idő, de ez még azért jelentős bizonytalansággal terhelt.

 

Vissza a hírek főoldalra