2024. március 29., péntek

Megérkezik az igazi nyár

Időjárás-változás - Publikálva: 2020-06-26 18:39 | Becsült olvasási idő: kb 1 perc.

A hétvégén végre megérkezik hazánkba is az igazi nyár, több helyen emelkedhet 30 fok fölé a hőmérséklet, a jövő hét elején ugyan jöhet egy hidegfront, de tartós lehűlés nem érkezik vele, nézzük a részleteket.

A hidegcsepp fokozatosan veszít erejéből és feloszlik, ennek következtében szombaton már szárazabb időnk lesz és csupán északkeleten, illetve esetleg délen fordulhatnak elő további záporok, zivatarok.

Ezzel párhuzamosan egy a Brit-szigetek felett örvénylő ciklon előoldalán szubtrópusi eredetű meleg levegő áramlik fölénk.

 

 

Már szombaton több helyen 30 fok fölé emelkedik a hőmérséklet, sőt az Alföldön lehetnek olyan területek, ahol már a 35 fokot is megközelítheti a hőmérséklet.

 

 

AROME modell által várt szombat délutáni maximum hőmérsékletek.

 

Vasárnap is a szombatihoz hasonló kánikulai meleg várható, 30 fok feletti hőmérsékletekkel, majd hétfőn érkezhet egy hidegfront, ami után átmenetileg felfrissülhetünk.

 

 

Hétfőn érkező hidegfront előterében még 30 fok, a front mögött a Kisalföldön pedig csak 20 fok körüli hőmérséklet várható.

 

Hétfői frontból ismét lehetnek zivatarok, azonban most ez a legbizonytalanabb tényező. A front elvonultával keddtől ismét délnyugatira fordul az áramlás és szerdára ismét visszatérhet a kánikulai meleg.

Vissza a hírek főoldalra