2024. március 28., csütörtök

Kocsonya Fesztivál 2010 Miskolc

A-MET - Publikálva: 2010-02-16 16:17 | Becsült olvasási idő: kb 1 perc.

Az elmúlt hónapok szürke, hideg, havas idõszakának záró akkordjaként ezúttal Miskolcra, a Miskolci Tél Kocsonya Fesztiválra, egy három napon keresztül tartó vigasságra, forgatagba invitáljuk a tisztelt látogatóinkat, olvasóinkat.

 

logó

A Miskolci Tél Kocsonya Fesztivál, Miskolc egyik legnagyobb idegenforgalmi látványossága, ahol a régmúlt idõk vásárainak hangulatába csöppenhet az ide látogató.

Az elmúlt évek hagyományaihoz hûen az Amatõr Meteorológusok Egyesülete az Ökológia Intézet Alapítvány által szervezett Zöld Sátorban ismét kilép a virtuális térbõl, és megjelenik a tisztelt olvasóik elõtt.

Az egyesületünk, számos más civil szervezettel együtt várja a nagyérdemû közönséget.

A standunkon a Kocsonya Fesztivál által is sugallt múlt és jelen hangulatába varázsoljuk az odalátogatókat, amelynek keretében, olyan meteorológia mûszerek kerülnek kiállításra, amelyet az amatõr tagok saját  „múzeumukban” féltett értékként kezelnek.

Ha Önnek is akad olyan, a meteorológiához köthetõ mûszere, amelyet a látogatók számára szívesen megmutatna, hozza el,  a standon meglesz a megfelelõ helye.

A helyszínre látogatók láthatnak hõmérséklet, páratartalom, légnyomás, csapadék és felhõalap mérésére szolgáló analóg mûszereket, valamint a meteorológia jelenét képviselõ legújabb technikákat is megtekinthetik.

 

mûszer

Betekinthetnek a http://www.metnet.hu online amatõr meteorológiai oldal észlelései közé vagy egy pár perces regisztráció, teszt kitöltése után észlelést is küldhetnek a jelenlévõk.

Helyszín: Miskolc; Kandia köz; APEH parkoló.

A szombati napon az Ökológia Intézet meghívott vendége: Debreceni Zita klímanagykövet.

A Zöld Sátorban 2010.02.20-án 17 órától a Nyári fagyok a Bükk-fennsíkon címmel kaphatnak élménybeszámolóval egybekötött fényképes beszámolót a látogatók.

A Zöld Sátor nyitva tartása:

2010.02.19-én 14-18 óráig.

2010. 02.20-án 10-20 óráig.

2010.02.21-én 10-16 óráig.

Várjuk kedves olvasóinkat, észlelõinket a Kocsonya Fesztiválon.

Töltsenek el egy kellemes hétvégét a Kocsonya Fesztiválon!

 

A Kocsonya Fesztivál programjai: http://www.kocsonyafesztival.hu/programok/

Vissza a hírek főoldalra