2024. március 29., péntek

KIADÓS MENNYISÉGŰ CSAPADÉK ÉRKEZIK!

Időjárás-változás - Publikálva: 2020-10-11 11:50 | Becsült olvasási idő: kb 1 perc.

Ahogy korábbi cikkünkben írtuk, jelentős eső érkezik. Nézzük a részleteket.

 

NAGY MENNYISÉGŰ ESŐ:

Vasárnap a késő délutáni órákban dél felől egy intenzív csapaékrendszer éri el a dunántúli tájakat. Ennek hatására hétfő virradó éjjelre a Dunántúlon intenzív esőzés kezdődik. Így ezeken a területeken reggelig nagy területen várható 20 milliméter feletti csapadék. Viszont a Duna vonalában létrejövő frontális konvergenciavonal mentén, ami elsősorban hétfő illetve kedd hajnalban lesz jelen ezeken a tájakon helyenként akár 35 millimétert meghaladó csapadék is eshet 24 óra leforgása alatt!

Hétfőn napközben a csapadékzóna átmenetileg a Duna-Tisza közén gyengül, majd a késő délutáni, esti órákban ezekre a területekre is egy újabb intenzív csapadékzóna érkezik, aminek következtében a Duna-Tisza közén, északon illetve a Tiszántúl nyugati részein eshet kedd reggelig 20 millimétert meghaladó csapadék.

 

SZÉL:

 

Hétfőn napközben a Dunántúl középső (Bakony térsége) valamint nyugati részein az északnyugati szelet 50-70 km/h közötti széllökések kísérik, majd estére veszít erejéből a szél, de ekkor is előfordulnak erős széllökések.

 

Előrejelzők: Hérincs Dávid [hd], Zsombok Imre [zi].

Vissza a hírek főoldalra