2020. szeptember 20., vasárnap

Indul a MetNet előrejelzési versenyének 30. sorozata

MetNet - Publikálva: 2019-05-05 16:59

Jubileumhoz érkeztünk, ugyanis 30. alkalommal veszi kezdetét a hazánkban egyedülállónak számító előrejelzési verseny. A játékban bárki részt vehet, aki regisztrált tagja a MetNet-közösségnek.   

Az első versenykört még 2002-ben bonyolítottuk le. A játék indulása óta eltelt tizenhét év, menet közben kisebb-nagyobb szabályváltoztatások ugyan szinte minden évben történtek, ám jellegét tekintve azóta sem változott sokat játékos versenyünk. A változtatásokkal igyekeztünk finomítani a pontozáson, hogy az minél igazságosabb legyen.

 

A 2017/2018. évi téli versenykörben újabb úttörő változások léptek életbe a versenyben, hiszen a csapadékegzisztencia tippelésénél az addigi egyszerű választásos (lesz/nem lesz) rendszert felváltotta a mennyiségi kategóriák szerinti besorolás, illetve a csapadéktevékenységgel egyidejűleg észlelt köd is hoz immáron pontot a konyhára, szám szerint 2-t.

 

A mostani, 2019. évi nyári körben pedig az alábbi változás lép életbe:

 

- Mivel egyre több magyarországi állomáson szűnik meg az állandó észlelés, így a kialakult kényszerhelyzet miatt az alább felsorolt állomások esetében mindig az adott hónapra vonatkozó egyedi beosztás alapján lehetséges versenyidőpont választása: Békéscsaba, Budapest-Pestszentlőrinc, Debrecen, Kékestető, Miskolc-Diósgyőr, Nagykanizsa, Sopron-Kurucdomb, Szeged, Szombathely.
havi beosztást mindig az adott hónapot megelőző hónap utolsó hetében közzétesszük az INFORMÁCIÓK AZ ELŐREJELZÉSI VERSENYHEZ c. fórumban.

 

A 2018/2019. évi téli versenykör 1. helyéért - lassan már a szokásoknak megfelelően - az utolsó fordulóig kiélezett küzdelem folyt a versenyzők között, végül szoros csatában Rolioh hajrázott a legjobban, így ő végzett az 1. helyen. A dobogó 2. fokára BKrisz állhatott fel, akinek így végül be kellett érnie az ezüstéremmel. A 3. helyet a végig jól teljesítő Sprinterx2 fórumtársunk szerezte meg.

 

A most következő nyári sorozatban is összpontszám szerint hirdetünk győztest, mégpedig húsz fordulóból a legjobb tizenhét forduló eredményét figyelembe véve.

 

A 14 hazai állomás mellett - az előző néhány versenykörhöz hasonlóan, lassan hagyományosan - több külföldi is szerepel a listában: Bécs (Wien-Hohe Warte), Csíkszereda (Miercurea Ciuc), Lomnici-csúcs (Lomnický štít), Zágráb (Maksimir), Palics és Kassa is a külhoni helyszínek listáját erősíti. A viszonylag új szabály, miszerint az előző versenykör első 20 helyezettje (a helyezésük sorrendjében) határozza meg a soron következő forduló időpontját és helyszínét, ezúttal sem változik.

 

Érdemes tehát részt venni a versenyben, hiszen a mostani sorozat első 20 helyezettjének a következő, téli körben jár majd ez a lehetőség! Emellett hagyományteremtő céllal a mostani versenykörtől kezdődően az első három helyezett már jutalomban is részesülhet.

 

Máris egy új belépővel kezdjük a menetelést, az 1. forduló helyszíne a zágrábi (Maksimir) állomás, időpontja 2019. május 11., szombat 20 óra. Az 1,2-es szorzójú tippek leadására 2019. május 8., szerda 20 óráig van lehetőség! Aki szeretne biztosabbra menni, az pedig a verseny időpontja előtt 24 órával, azaz legkésőbb május 10. (péntek) 20 óráig adhatja le előrejelzését.

 

A tipp leadására az alábbi linken van lehetőség: Tippelek

 

Minden kedves regisztrált felhasználót szeretettel invitálunk a versenysorozatban való részvételre, és egyúttal sok sikert, hasznos időtöltést kívánunk!

Vissza a kategória főoldalra