2020. január 24., péntek

Indul a MetNet előrejelzési versenyének 26. köre

MetNet - Publikálva: 2017-05-08 20:53

26. alkalommal veszi kezdetét a hazánkban egyedülállónak számító előrejelzési verseny. A játékban bárki részt vehet, aki regisztrált tagja a MetNet-közösségnek.

 

 

Az első versenykört még 2002-ben bonyolítottuk le. A játék indulása óta eltelt tizenöt év, menet közben kisebb-nagyobb szabályváltoztatások ugyan szinte minden évben történtek, ám jellegét tekintve azóta sem sokat változott játékos versenyünk. A változtatásokkal igyekeztünk finomítani a pontozáson, hogy az minél igazságosabb legyen.

 

Ebben a szezonban két markánsabb változást is eszközölünk a verseny lebonyolításában:

1., A felhőzet előrejelzésekor az eddigi 5 lehetőség (derült, gyengén felhős, közepesen felhős, erősen felhős, borult) helyett ezentúl összesen 10 opció közül kell kiválasztani a megfelelő felhőfedettséget. A borultsági fokot (Mi az a borultsági fok?) ebben a versenykörben már oktára pontosan kell előrejelezni, a lehetőségek a következők: 0, 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8 és 9. A "9 okta" jelen esetben arra az esetre vonatkozik, amikor zárt köd vagy egyéb okokból következően az égbolt nem látszik. A telitalálatos tipp ezentúl is 3 pontot ér, egy oktányi tévedés 2 pontot hoz a konyhára, míg két oktányi mellélövés esetén is jár 1 pont. Három vagy több oktányi tévedés esetén nem jár pont a felhőfedettségre.

2., Az adatok körülményes és nehézkes hozzáférése miatt a péri és pápai helyszíneinktől (átmenetileg?) búcsút veszünk, helyükbe a vajdasági Palics és a felvidéki Kassa lép be a versenybe.

 

A 2016/2017-es téli versenykör 1. helyéért az utolsó fordulóig kiélezett küzdelem folyt a versenyzők között, végül szoros csatában ismét új bajnokot avathattunk, hiszen zseegee hajrázott a legjobban, így ő végzett az 1. helyen a verseny történetében először. A dobogó 2. fokára a folyamatosan jól teljesítő Phileas állhatott fel, míg a virtuális bronzérmet Pestimet fórumtársunk szerezte meg.

 

A most következő nyári sorozatban is összpontszám szerint hirdetünk győztest, mégpedig húsz fordulóból a legjobb tizenhét forduló eredményét figyelembe véve.

 

A 15 hazai állomás mellett - az előző néhány versenykörhöz hasonlóan, lassan hagyományosan - több külföldi is szerepel a listában: Bécs (Wien-Hohe Warte), Csíkszereda (Miercurea Ciuc) és a Lomnici-csúcs (Lomnický štít) már ismert lehet a rutinosabb versenyzőink számára, a fentiek értelmében pedig most két újabb állomással, Paliccsal és Kassával bővül a külhoni helyszínek csoportja. A viszonylag új szabály, miszerint az előző versenykör első 20 helyezettje (a helyezésük sorrendjében) határozza meg a soron következő forduló időpontját és helyszínét, ezúttal sem változik.

 

Érdemes tehát részt venni a versenyben, hiszen a mostani sorozat első 20 helyezettjének a következő, téli körben jár majd ez a lehetőség!

 

Az első forduló helyszíne Magyarország fővárosa, a budapest-pestszentlőrinci állomás, időpontja 2017. május 14. (vasárnap) 20 óra. Az 1,2-es szorzójú tippek leadására 2017. május 11-én (csütörtök) 20 óráig van lehetőség! Aki szeretne biztosabbra menni, az pedig a verseny időpontja előtt 24 órával, azaz legkésőbb május 13-án (szombat) 20 óráig adhatja le előrejelzését.

 

A tipp leadására az alábbi linken van lehetőség: Tippelek

 

 

 

Minden kedves regisztrált felhasználót szeretettel invitálunk a versenysorozatban való részvételre, és egyúttal sok sikert, hasznos időtöltést kívánunk!

Vissza a kategória főoldalra