2024. április 23., kedd

Hűvös időt hoz a hosszú hétvége

Időjárás-változás - Publikálva: 2020-05-29 16:57 | Becsült olvasási idő: kb 1 perc.

Változékony, hűvös, többször csapadékos idővel köszönt be idén a Pünkösd, nézzük meg részletesen, milyen időnk is lesz a hosszú hétvégén.

Európa középső- és keleti részén folytatódik a hűvös, változékony időjárás. Egy Skandinávia felett elhelyezkedő anticiklon és egy Ukrajna felett örvénylő ciklon közös áramlási rendszerében hűvös és egyre nedvesebb levegő áramlik hazánk térségébe.

 

 

Időjárási helyzet Európában

 

A hosszú hétvége első napján, szombaton lesz talán még a legkellemesebb az időjárás. Bár többször erősen megnövekedhet a felhőzet és záporok, zivatarok is kialakulhatnak, pár órára azért mégis szinte mindenütt kisüthet a Nap. A hőmérséklet általában 17 és 22 fok közé emelkedik, de a főként a Dunántúlon megerősödő északi szél sokat ronthat a hőérzeten.

 

 

Pünkösdvasárnapra megérkezik az Ukrajna felett örvénylő ciklon felhőzete, fokozatosan mindenütt beborul az ég és megered az eső, bár igazán jelentős csapadék országos szinten nem várható, kisebb körzetekben azért előfordulhat. A hőmérséklet általában 10 és 18 fok közé emelkedik, a hűvösebb idő a tartósan csapadékos területeken várható. Az erős északnyugati szél jelentősen ront majd a hőérzeten.

 

 

Várható csapadék vasárnap délben

 

Pünkösdhétfőn valamennyit javul hazánk időjárása, akár pár órás napsütésre is számíthatunk, de továbbra is a felhők lesznek túlsúlyban és további záporok, zivatarok kialakulására kell felkészülnünk. Kicsit melegszik a levegő, általában 15 és 21 fok közé emelkedhet a hőmérséklet. A Dunántúl nyugati részén viharossá fokozódhat az északi szél, ami miatt a 20 fokos hőmérséklet jóval hűvösebbnek érződhet majd.

 

Vissza a hírek főoldalra