2024. március 28., csütörtök

Átmeneti nyárias idő, majd vasárnap ismét lehűlés

Időjárás-változás - Publikálva: 2020-09-04 17:43 | Becsült olvasási idő: kb 1 perc.

A hét eleji lehűlést követően átmenetileg visszatér az igazi nyári idő hazánkba, de ez nem tart sokáig, vasárnap ismét lehűlés érkezik. Nézzük a részleteket!

Egy Skandinávia felett örvénylő ciklon előterében meleg levegő áramlik fölénk délnyugati irányból, aminek köszönhetően átmenetileg visszatér a nyáriasan meleg idő hazánkba.

 

 

Szombaton sok napsütésre számíthatunk, melyet csupán északon zavarhat némi fátyolfelhőzet. Délen már 30 fok közelébe emelkedik a hőmérséklet, de északon sem lesz éppen hűvös az idő.

 

 

Vasárnap napközben északnyugaton már érezteti hatását a front, sok lesz a felhő és eső, zápor is előfordulhat. Ennek következtében már csak 18 és 23 fok közé emelkedik a hőmérséklet. Ezzel szemben délen és keleten még nyárias meleg lesz, 28 és 32 fok közötti maximumokkal.

 

 

A hidegfront lelassul hazánk közelében, ezért vasárnap este továbbra is főként északnyugaton alakulhat ki eső, zápor, sőt ekkor már zivatar is lehet. A front valamikor hétfő hajnalban lódul meg délkeleti irányba, így keleten még hétfőn napközben is előfordulhatnak záporok. A front hullámzásának és lassú mozgásának ellenére országosan jelentős mennyiségű csapadékra nem számítunk, de északon és nyugaton kisebb körzetekben előfordulhat 10 mm-t meghaladó csapadék.

 

 

Ami a folytatást illeti, a lehűlés után ismét melegedés jöhet, azonban annak tartóssága még bizonytalan.

 

Vissza a hírek főoldalra