2024. március 29., péntek

Átmeneti melegedés

Időjárás-változás - Publikálva: 2021-10-16 15:25 | Becsült olvasási idő: kb 1 perc.

Késő őszies napokat követően az előttünk álló napokban egyre melegebb levegő érkezik fölénk, ha átmenetileg is, de beköszönt az indián nyár. Nézzük a részleteket!

Európa időjárását jelenleg még egy a Skandináv-félsziget felett örvénylő ciklon határozza meg, mely a kontinens jelentős részén az átlagosnál hűvösebb időt okoz. Ez a ciklon a következő napokban fokozatosan elvonul északkelet felé és kontinens időjárását egy másik, a Brit-szigetek fölé érkező több középpontú ciklon kezdi irányítani, aminek előterében csütörtök estig szubtrópusi eredetű levegő érkezik Európa nagy része fölé.

 

 

Időjárási helyzet szerdán napközben

 

Hazánkban a melegedés keddtől lesz érezhető, de igazán meleg szerdától várható, ekkor délen és nyugaton 20 fok fölé is emelkedhet hőmérő higanyszála. A meleg mellett sok lesz a napsütés is, jobbára csak fátyolfelhők szűrhetik a nap sugarait. A meleg idő még csütörtökön is kitart, de a mostani számítások szerint péntektől ismét északira, északnyugatira fordul az áramlás, mellyel újabb adag sarkvidéki eredetű levegő érkezhet fölénk. Részletes előrejelzés: LINK

 

 

Időjárás menete a jövő héten

 

Végezetül egy animáció a gyors melegedésről:

 

 

 

Vissza a hírek főoldalra