Trevor is közeledik a 2. partraszállásához. 160-as szél, bőven 200 feletti löketek kísérik most. Ráadásul a kikötés előtt még "löknek rajta" a modellek egy jó adagot.(ami elnézve a CDO fejlődését, nem is meglepő) Ami viszont most (is) veszélyesnk tűnik a parti régiókban, az a vihardagály.

"The VERY DESTRUCTIVE core of Severe Tropical Cyclone Trevor is forecast to cross the southern coast of the Gulf of Carpentaria between Port Roper and the NT/Queensland Border Saturday morning with VERY DESTRUCTIVE WINDS, with gusts to 275 km/h near the cyclone centre as it approaches and crosses the coast.

Coastal residents between Port Roper and the NT/Queensland Border are specifically warned of a VERY DANGEROUS STORM TIDE as the cyclone centre approaches the coast. Tides will rise significantly above the normal high tide, with DAMAGING WAVES and VERY DANGEROUS FLOODING during Friday night and Saturday"

Úgy tűnik, hogy pont a szem közelében nem lesz online állomás, de azért a Centre Islandi automata (Pellew-szgk) 50-70 kilométeren belül lesz. Ott éppen ezekben a percekben haladta meg a szél a trópusi vihar erőséget. Annyi a hétvégi kerti partyknaklaza

beillesztett kép