2019. augusztus 18., vasárnap

Thermometer egyéni elörejelzése

Hózáporok, záporok, erős szél

Készült: 2019. február 11., hétfő 18:09 | Előrejelző: Thermometer | Megtekintve 10 alkalommal.

Magyarország kedd délelött:

fc
2°C
0°C
1°C
2°C
2°C
2°C
0°C
2°C
3°C
1°C
Az éjszaka folyamán északnyugat felől csökken a felhőzet, reggelre már csak a Tiszántúlon lehetnek erősebben felhős körzetek. Csapadék az ország területén sehol sem várható. Az északnyugati szél az északkeleti és a délnyugati területek kivételével továbbra is gyakran megélénkül, főleg Észak-Dunántúlon még mindig kísérhetik erős lökések. A legalacsonyabb hőmérséklet jellemzően pár fokkal fagypont felett alakul. Gyenge fagy a kevésbé szeles északkeleti és délnyugati vidékeken lehet.

Magyarország kedd délután:

fc
5°C
4°C
4°C
5°C
5°C
5°C
4°C
6°C
6°C
4°C
A felhőátvonulásokból a Dunántúlon és északkeleten szórványosan, másutt helyenként lehet futó hózápor, havaseső-zápor, esetleg zápor. Emellett némi napsütés a legtöbb helyen lesz. Késő délutántól aztán jelentősen csökken a felhőzet. Az északnyugati szél sokfelé élénk lesz, elsősorban a Dunántúlon továbbra is erős lökések kísérik. Gyengébben szeles területek északkeleten és a délnyugati határvidéken fordulnak elő. A legmagasabb hőmérséklet 5 fok körül valószínű.

Magyarország szerda délelött:

fc
0°C
0°C
-2°C
-2°C
-2°C
-2°C
-5°C
-3°C
-3°C
-5°C
Az éjszaka eleinte kevés lesz a felhő, majd éjfél után északnyugat felől mérsékelt felhőzet-növekedés kezdődik. Reggel a Dunántúl északnyugati felén erősen felhős égre nézhetünk fel. Másutt kevesebb lesz a felhő, a Tiszántúlon felhőtlen tájak is előfordulnak. Említésre méltó csapadék az éjszaka és reggel sehol sem valószínű. A gyenge északnyugati szél csak a Dunántúlon élénkülhet meg kissé. A legalacsonyabb hőmérséklet általában 0 és -5 fok közé várható, de az északi hegyvidék völgyeiben ennél pár fokkal hidegebb lehet. A minimum-hőmérséklet a Nyugat-Dunántúlon várhatóan az éjszaka első felében beáll, ott a kora reggeli órákra kevéssel fagypont fölé emelkedhet a hőmérők higanyszála.