Meteorológiai műszerek otthon

Adott napon: 
Keresés:
#20141
Nekem így lett megoldva. Én sem tudtam magasra rakni a kanalast. :-)  Link Azóta az antenna le van szerelve jobboldalról, mert sajnos a WS1600asom bedobta a kulcsot de épp most fejlesztek egy Pi-s állomást és ahhoz meg fel lehet használni a kanalas szélmérőket.
vidám
#20140
Link

Link

Egy csomagban fogja küldeni, de a postaköltséget duplán fizeted szomoru

#20139
Sziasztok!

Költözés közepette teljesen használhatatlanná vált a WH-2080 meteorológiai állomásom szélirány és szélsebesség mérője. Természetesen találtam hozzá tartozékot az USA-ból, de nem szállítanak külföldre. szomoru

Valakinek van valami ötlete, hogy honnan tudnám beszerezni ezeket a tartozékokat? 

Nagyon megköszönném. nevet 
#20138
Sziasztok!

A segítségeteket, illetve a tanácsotokat szeretném kérni. Digitális, rádió vezérlésű csapadékmérőt szeretnék vásárolni mert az előző megadta magát. Ki-mit tudna ajánlani, kinek-mi vált be? nevet
#20137
Sziasztok!

Hamarosan beüzemelek egy met.állomást, ezzel kapcsolatban lenne egy olyan kérdésem, hogy ki hogyan oldotta meg az állványt neki? Nem fogok felállítani egy 10 méteres állványt, mivel mezőgazdasághoz kellenek az adatok, így a szél és csapadékmérő is lehetne ezen a 2,5 méteres oszlopon. 
#20136
Sziasztok!
Valakit itt a társak közül nem érdekel egy Oregon wmr időjárás állomás külön álló bázisállomással(wmr100)
Pc hez való usb-vevővel.

Szélmérővel,csapadék,hő pára és légnyomásmérővel?
Kb. 5 éve folyamatosan teszik a dolgukat,üzemelnek hiba nélkül.
A wmr100-as menü gombja lejár,de a kis mikro kapcsolókat kézzel gond nélkül lehet vezérelni,a működést mem befolyásolja.
Képeket kérésre küldök!
Szeretnék válltani,ezért vállnék meg tőle.
Az ár: 15.000 ft.

Link

Link
#20135
Én még a rendelés előtt állok, remélem hamarosan sikerül megoldani. 
7 percenként frissül a telefonos alkalmazás, 7 percenként vannak az előzmények is, de nem tudom mi van akkor ha manuálisan frissítek?! 
#20134
Szia! 

Érdekel engem is az eszköz, ami egy kicsit elbizonytalanított, hogy a neten egy helyen azt találtam, hogy 7 percenként mér csak a szenzor. Ez igaz?

Petrol, ha azóta vettél, Neked is pozitív a tapasztalatod?

Köszönöm!

Zol
#20133
Majdnem írtam be én is, először esetleg a csavarok levétele után tarts pók, és por szemlét.  És javasoltam volna a teljes újra indítást a lépések szerint. Nálam is előfordul ez, valami zavar lehet a szinkronizásásban  (új szakszó = kapcsolat felvétel) a beltéri keresi a kinti adót...
Nálam egyszer előfordult, hogy be-le fagyott a külső szonda érzékelős kültérim. Semmi új újra kapcsolat után se. Végül a kültéri szonda vezetéke ( nagyon vékony krp.dinamó 2 eres drót) tört-szakadt meg a kivezető nyílás körül, és az utolsó rögz. adatot nyomta feszt.( 26,8 éjjel nappal). Forrasztás után helyreállt azonnal.
#20132
Köszi a választ.
Kíváncsiságból újraindítottam a főállomást is, utána szinte rögtön jöttek a kinti adatok is. Valami bezavart neki biztos.
#20131
Szia! A Lombikon van jelezve: "További távadók rendelésiszáma:02.038."
Link

Én felvenném a kapcsolatot a Hestore - ral, maga a ws is kb. a fele!
Link
#20130
Taki kamerája is hasonló. vmeteo.hu  vissza tudod tekerni, hogy milyen nappal.

Éjszaka nem mindig vált át infra módba, az újabb változatokon furán működik az infra mód. Ha sok a fényszennyezés nem vált át.Szerk:  krimpelő fogó kelleni fog, ha vízmentes utp csatlakozást akarsz. Pákán égettünk már el csatlakozót, mert beázott.

Páka napi videó:  Link
#20129
Az éjszakai felvételért külön köszönet, olyat nem találtam, csak nappali videókat. Tök korrekt! Jövőhéten hazaugrok, meglesem, hogy lehetne felszerelni pontosan.
#20128
Ilyen képe van:  Link
#20127
Hm, tetszik. :-) Köszönöm a tippet!
#20126
Sziasztok! Tudja valaki, hogy WH 1170-es állomáshoz lehet kapni külső szenzort? Elemcsere után sem küldi az adatokat a fő állomásra. Már csinált pár hónapja ilyet, de akkor megoldódott elemcserével ez a probléma. Beázni nem ázott be, szóval szerintem gatya lehet neki.
#20125
A sima 86-osnál olvastam, de ennél nem. Ezek szerint csak a kijelző lett színes.
Ennek fényében elég drága....
Köszönöm!
Hamarosan jövök...  :-)
#20124
"It is ideal for those who do not want to get into PC conectivity, "    Tehát NEM nevet

És ha WMR89-et vennél helyette, akkor az csak a saját szarjával működik. Még nincs visszafejtve a protokoll, nem megy más kiolvasó, és feltöltő programokkal.
#20123
Üdv urak!
Nagyon gyorsan kellene tudnom: a WMR86NS köthető-e számítógépre?
Ha nem visszavonom a megrendelést.
#20122
Kamera:  Link

POE táp:  Link

Feltöltő gép:  Link

A feltöltőhöz kell még egy SD kártya, és egy mobil töltő. A kártyára fel kell tenni valamilyen linux image-t, és kell egy 2 soros script, ami lement a kameráról egy-egy képet, és feltölti.
#20121
En elgondolkodnek egy Raspberry Pi-n is mint "szamitogep" , mert csak 2-3 W a fogyasztasa, egy laptop tap 20+ , de inkabb 30+a W altalaban, egy asztali gep meg 100W fele is lehet, marmint a konnektorban mert aramfelvetele. 
Ebbol a kulonbsegbol napi 24 ora uzemeltetessel eleg hamar kijon a Pi ara. 
#20120
Egy ideje már gondolkodom egy égkép kamera felszerelésén otthonra apámékhoz. Emlékeim szerint régebben még a kompakt gép + időzítő volt az ilyesminek a legolcsóbb, jó minőségű képet eredményező módja, ma hogyan áll ez a dolog? A kamera(ház) kint lenne a ház északi oldalán. Barátnőmnek van egy monitorhibás régi laptopja, ami amúgy tökéletesen működik, azon filózom, hogy erre meg rá is lehetne kötni, hogy ne kelljen nonstop járatni apám asztali gépét (bár most jut eszembe, hogy lesz egy elfekvő asztali gépem is; mindegy, a lényeg, hogy van gép, ami mehet 0-24-ben). Mi a legegyszerűbb megoldás manapság? Nem akarok 4k livestreamet, de azért egy kisHD, vagy még inkább FullHD-t igen. Néhány tízezret szánnék rá, mi fér ebbe bele?
#20119
Szia!
Az attól függ, hogy mit értesz radiációs minmum alatt. Ugyanis a radiációs minumum csak árnyékolás nélkül mérhető. Más megoldás csak un. fűszinti hőmérséklet mérés. 
A Lombik kft-nél lehet kapni radiációs minimum hőmérőt. Vagy külföldről is beszerezhető:
Link
#20118
Radiációs minimum hőmérséklet méréséhez tudnátok ajánlani műszert? 
#20117
Köszi, írtam privit.
#20116
Szia!  Nekem nyár óta üzemel,nagyon pontos kis műszer! Én külön vettem meg hozzá az egységeket. A csapadék a hőmérséklet és a szélmérô pontos! Ha külföldről rendeled hozzá az egységeket jelentős ősszeget meglehet spórolni!
#20115
Ilyenje van valakinek esetleg?
Link
Ígéretesnek tűnik a kiegészítő szél- és csapadékmérő szenzorokkal. 
#20114
Ilyen működik Győrben a cégnél, a csapadékmérőjét már cserélni kellett. Azon kívül jól fut. A hozzá hasonló FWS 20-asomat itthon már le kellett cserélni, mert egyre több volt az adatsorban a tüske (2011 óta ment). Leszereléskor látszott hogy a szélmérőt teljesen megette az UV, csoda hogy eddig nem tört el a műanyag.
#20113
Az árnyékoló végre füves területre került telepítésre, a kertbe.nevet
Köszönet a segítségért Mordoknak! vidám
Link
#20112
Nálam eddig jól működik, a ws-sel tizedre azonosat mér, jelkimaradást még nem láttam. Télen majd kiderül, mit tud az alacsonyabb hőmérsékleteken.
#20111
Nekem ilyen eszközöm van 2011. február közepe óta Taki árnyékolóban.
Eddig elég jól kiszolgált.
Időnként van jelkimaradás (fogalmam sincs, mi okozza), ekkor 20-30 cm-t arrébb rakom, más irányba fordítom a beltéri egységet és visszajön a jel. A korábbi rögzített méréseket ez nem befolyásolja. Egyszer előfordult majdnem fél napos jelkimaradás, már azt hittem vége az eszköznek és egyszer csak visszajött a jel és azóta is jól működik.
Biztos van jobb és szebb eszköz is, de a célnak teljesen megfelelő.
A 7 és fél év alatt egyszer kellett a 10 m-es árbocot ledönteni, mert nem mérte a szelet (beszőtte hálóval a pók) ill. a csapadékmérőjét is pók miatt kellett egyszer szétszednem.
Télen azért az hátránya, ha párás időben érkezik a fagyos levegő, akkor a pára, harmat befagyasztja a szélmérőt. Volt egyszer olyan tél, amikor 1 hétig nem mért szelet. nevet
#20110
Igen.
#20109
Alacsony termetű árnyékoló kell _vidám

A cucc emlékeim szerint 1 másodpercenként broadcastol, ezt a firmware és/vagy config átírásával (asszem eddystone-re van is példa) meg lehet változtatni, de azt "hazudják" h 3 évet bír benne így is az elem. 
BTLE (bluetooth low energy)-t használ. Nekem egy Huawei P7 volt a fiók alján, 4.4-es androiddal, a play store-os app simán látta és van a googlenek valami saját nearfield appja is (nem emlékszem a nevére), az is látja. 
#20108
Szuper! Ez elég jó kis eszköznek néz ki első blikkre, de még alaposan át kell olvasnom, mert az pl. nem világos, hogy ő hogyan és hova küldi az adatokat.
Alacsony termetű növények körüli hőmérsékletét hogyan lehetne mérni? Taki csinál árnyékolókat fűszinti mérőkhöz? 
#20107
Pontosan.
#20106
Szia,
Jól értem, hogy ez egy szenzor gyakorlatilag, amit ugyanúgy betehetsz egy árnyékolóba, majd pedig tud kommunikálni egy okos eszközzel online?
#20105
Nem tudok rola, hogy lenne, meg nem is kerestem, nekem siman egy PI vagy egy mobil lesz tole 5 meterre leteve csak. 
#20104
Nincs ebből LORA verzió?  Épp szenzor node-hoz túrom a netet, és pont jó lenne.   A BT LE hatótávja nem túl jó szomoru
#20103
nevet nincsmit nevet 
#20102
Nagyon köszönöm! Megemelem a kalapom, hogy szánsz időt app írásra is. Üdv: András
#20101
Link  

Ebben egy eleg pontos szenzor van, T, Rh, P-t ,mer, 65 EUR 3 db, ezerfele eszkozzel lehet logolni es csatlakozni hozza, epp most irom az ezeregyedik data logolo appot, ha meglesz , sima 4-es androidos mobiltelefon eleg lesz hozza, de ha jol tudom, mar egy Pi es tud vele kommunikalni.
#20100
Sajnos nekem nem jött be. A csapimérő már az elején sem működött jól. De nagyobb probléma a szenzor meghibásodása, és utána hiába vettünk újat, az sem OK.

De lehet, hogy csak én nem értek hozzá. Pedig jó kis árnyékolóm van (faház), illetve van Taki-féle is, de jelenleg nem tudok mérni.

Üdv:
András
#20099
hibas a history file, nevezd at es ki fogja olvasni, persze ezutan kezzel kell/lehet osszefuzni az adatokat, pl notepad++ -al vidám vagy linux/unix alatt vi -al
a hiba oka altalaban az, hogy invalid sorok vannak benne (rossz a szeparator illetve a kozte levo ertekek)  vagy pedig a datumformatum megvaltozott (windows vagy egyeb beallitas miatt), igy nem tudja az eddigi sorokot parseolni.
#20098
volt ilyenem, 1 even belul minden szenzor tonkrement benne a T/Rh -t kiveve.
az adatformatuma nem kompatibilis a tobbi allomassal (WS, stb), uh irtam egy 50 soros programot ami WS formatumba konvertal. 
#20097

beillesztett kép


Ezzel a szélmérő felkerül 10m magasra.
#20096
Most már értem miért akartak Kiskunhalason esőadót bevezetni. Ők már tudják, hogy esőből is lehet pálinkát főzni! vidám
#20095
Réz hellmann:  Link    laza
#20094
Köszi szépen, pont ezen az oldalon néztem én is, szerintem meg is rendelem
#20093
Link innen rendelte bátyám, mert állítólag olcsóbb volt, mint bárhol máshol.
#20092
Így van, a kb. stimmel a két hét. Nem én rendeltem, 30. születésnapomra kaptam, de utánajárok a dolgoknak és megírom nevet Könnyen kezelhetőnek tűnik, bár mondom, még csak félig van beüzemelve, de bátyám kipróbálta átadás előtt a PC-s csatlakozást, állítólag az is stimm.